Placinta cu mere si sirop de mere...reteta nr. 600!

de RuxyRux in Prajituri, 21 Sep 2012 | 3356 vizualizari

 

600 de retete? Daaaaaaaa......impartasite cu voi dragi bucatarasi in aceasta comunitate minunata care mi s-a lipit de suflet. Va multumesc mult tuturor pentru toata aprecierea pe care mi-ati daruit-o de-a lungul acestui timp!

Un deliciu de toamna cu muuuulte mere si muuulta scortisoara, va invit sa-l savuram impreuna...

 

INGREDIENTE

  • 600 de gr. si inca o mana de faina
  • 200 gr. zahar
  • 200 gr. iaurt
  • 50 ml ulei
  • 3 oua mari
  • un praf de sare
  • o lingurita de scortisoara
  • vanilie
  • pudra de coaja de portocala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 kg si jumatate de mere( bot de iepure)
  • o lingurita de scortisoara
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 100 ml sirop de mere
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si sirop de mere...reteta nr. 600!:

Se prepara aluatul:


Ouale si un praf de sare se mixeaza cu un tel impreuna cu zaharul, apoi se adauga vanilia si scortisoara. Tin sa va spun ca poate parea extrem sa mai pui si scortisoara in blat si intr-adevar capata un gust intens datorita ei, insa eu iubesc aroma si gustul puternic de scortisoara si consider ca merita incercata aceasta varianta.


Dupa ce se amesteca bine se adauga si iaurtul uleiul, apoi faina si drojdia uscata( care nu necesita dizolvare in prealabil).


Pentru a obtine un aluat care nu se mai lipeste de mana mai este nevoie de inca putina faina.


Lasam aluatul la odihnit exact cat spalam foarte bine si apoi curatam merele si le dam pe razatoare.


Le amestecam apoi cu zahar ( cele 100 de grame) si cu scortisoara si le lasam deoparte.


Siropul de mar:


Cojile de mar bine spalate( cam jumatate din cantitate) se pun la fiert intr-un vas cu o cana de apa si doua trei linguri de zahar si vanilie( dupa gust) si se lasa cam 30 de minute pana rezulta un sirop gros.


Aceasta varianta de impletire si umplere a aluatului nu este una chiar simpla, asa ca puteti alege sa faceti doua foi si sa puneti umplutura la mijloc apoi sa procedati cu siropul ca la varianta mea.


Am impartit aluatul in 7 bucati si am intins fiecare bucata pe o suprafata unsa cu ulei( se repeta operatiunea de ungere cu ulei a suprafetei de intins de fiecare data) apoi am umplut-o cu merele rase. Rulam cu grija foaia.


Foaia este destul de fragila si se poate rupe usor daca intindeti prea mult de ea, insa chiar si asa va veti bucura de o placinta grozav de gustoasa.


Am asezat fiecare rulou umplut cu mere in forma rotunda bucata langa bucata pe semicerc.


Coacem pentru 30 de minute la 180 de grade.


Intre timp din siropul rezultat vom lua 100 de ml de sirop si vom pune pe foc intr-un ibric impreuna cu 50 gr unt. Acest amestec il vom turna peste placinta dupa cele 30 de minute si vom mai lasa apoi la copt inca 15 sau 20 de minute la aceeasi temperatura.


Aveti grija sa puneti tava de cuptor sub gratar ca sa evitati scurgerea siropului pe fundul cuptorului.


Cand este gata rumenita frumos scoatem placinta si o lasam la racit ( daca rezistam) , apoi o servim pudrata cu zahar pudra.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si sirop de mere...reteta nr. 600!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (110)

RuxyRux 1

27.09.2012, 18:55

Multumesc mult Eluca scumpa cred ca stii deja ca vizita ta imi aduce bucurie, sper ca esti bine, pupici...

susu 1

28.09.2012, 14:24

minunata mi se pare reteta si cine nu iubeste lacinta cu mere, la favorite cu ea

RuxyRux 1

28.09.2012, 17:09

Multumesc din suflet Susu draga mea, aprecierea ta ma bucura mult, te pup cu drag si sper sa iti placa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere