Placinta cu iaurt

de miremirc in Prajituri, 13 Oct 2012 | 8953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 400 g foi de placinta
  • 8 oua
  • 900 g iaurt gras
  • 380 g zahar
  • 3 lg gris
  • 150 g unt topit
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 ml rom
  • 100 g stafide aurii
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Punem stafidele intr-un bol mic si le acoperim cu rom .(2 ore)

Foile de placinta le scoatem de la congelator si le lasam la temperatura camerei sa se dezghete (aproximativ 1 ora si jumatate) .

Intr-un castron mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand.


Peste aceasta spuma de oua turnam iaurtul amestecat cu 2 lg de gris. Adaugam si coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si la sfarsit stafidele stoarse de rom.


Lasam deoparte compozitia si ne ocupam de foi.

Foile le numaram si le impartim in 2. Topim untul.

Tava (25*35 cm) in care vom coace placinta o ungem cu unt topit (folosindu-ne de o pensula de silicon), asezam prima foaie, o ungem cu unt topit, urmatoarea foaie ,iarasi unt topit (eu am avut 7-8 foi ), presaram lingura de gris care a ramas, turnam compozitia cu iaurt si oua si din nou asezam o foaie de placinta, o ungem cu unt topit si tot asa pana la epuizarea tuturor foilor.


Marginile le-am indoit spre interiorul placintei.

Dam la cuptor pana se rumenesc foile, apoi scoatem prajitura , presaram peste ea zaharul pudra si acoperim cu un prosop. Lasam placinta acoperita pana se raceste, apoi o taiem.


Excelent de buna ! :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

13.10.2012, 20:46

Uite eu nu am facut niciodata desi am vazut de multe ori reteta asta si la alte fete si arata asa bine

mamaieelena 1

13.10.2012, 22:05

exceptionala si imi place f mult am facut-o si eu cu multi ani in urma

miremirc 1

14.10.2012, 09:54

Fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu aroma de portocale