Prajitura cu crema de visine

de adry88 in Prajituri, 27 Iun 2013 | 1628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 175g faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1/2 praf de copt
  • zahar vanilat
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri faina
  • zeama de la o lamaie
  • 150 g zahar
  • 100 g crema de branza
  • 200 g visine din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de visine:

Blatul - mixam ouale intregi cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine ca o crema, adaugam uleiul treptat si faina amestecata cu praful de copt, zeama de lamaie si omogenizam cu o lingura. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.


Crema - amestecam faina cu putin lapte, restul de lapte il punem la fiert cu zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se raceasca bine dupa care impartim compozitia in 2 vase. Intr-un vas adaugam crema de branza si in cealalta visinile (scurse de zeama si scos samburi) pisate cu blenderul.


Eu am taiat baltul in 2, am asezat in tava de chec tapetata cu folie alimentara.


Adaugam cremele alternand (eu am inceput cu 2 linguri de vanilie in mijloic si 2 de visine)


Dam la frigider cca 2 ore dupa care se taie felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

27.06.2013, 20:22

Mmm ce buna!

adry88 1

28.06.2013, 09:20

gaby_gabytza 1

01.07.2013, 09:12

super arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine