Prajitura cu crema de visine

de adry88 in Prajituri, 27 Iun 2013 | 2987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 175g faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1/2 praf de copt
  • zahar vanilat
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri faina
  • zeama de la o lamaie
  • 150 g zahar
  • 100 g crema de branza
  • 200 g visine din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de visine:

Blatul - mixam ouale intregi cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine ca o crema, adaugam uleiul treptat si faina amestecata cu praful de copt, zeama de lamaie si omogenizam cu o lingura. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Crema - amestecam faina cu putin lapte, restul de lapte il punem la fiert cu zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se raceasca bine dupa care impartim compozitia in 2 vase. Intr-un vas adaugam crema de branza si in cealalta visinile (scurse de zeama si scos samburi) pisate cu blenderul.

Eu am taiat baltul in 2, am asezat in tava de chec tapetata cu folie alimentara.

Adaugam cremele alternand (eu am inceput cu  2 linguri de vanilie in mijloic si 2 de visine)

Dam la frigider cca 2 ore dupa care se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

Rocsi 1

27.06.2013, 20:22

Mmm ce buna!

adry88 1

28.06.2013, 09:20

gaby_gabytza 1

01.07.2013, 09:12

super arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ochi de paun