Prajitura cu crema de visine

de adry88 in Prajituri, 27 Iun 2013 | 1209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 175g faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1/2 praf de copt
  • zahar vanilat
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri faina
  • zeama de la o lamaie
  • 150 g zahar
  • 100 g crema de branza
  • 200 g visine din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de visine:

Blatul - mixam ouale intregi cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine ca o crema, adaugam uleiul treptat si faina amestecata cu praful de copt, zeama de lamaie si omogenizam cu o lingura. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.


Crema - amestecam faina cu putin lapte, restul de lapte il punem la fiert cu zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se raceasca bine dupa care impartim compozitia in 2 vase. Intr-un vas adaugam crema de branza si in cealalta visinile (scurse de zeama si scos samburi) pisate cu blenderul.


Eu am taiat baltul in 2, am asezat in tava de chec tapetata cu folie alimentara.


Adaugam cremele alternand (eu am inceput cu 2 linguri de vanilie in mijloic si 2 de visine)


Dam la frigider cca 2 ore dupa care se taie felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

27.06.2013, 20:22

Mmm ce buna!

adry88 1

28.06.2013, 09:20

gaby_gabytza 1

01.07.2013, 09:12

super arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si iaurt