Tartă cu portocale și ciocolată

de Zamfira in Prajituri, 28 Oct 2015 | 1059 vizualizari

 

Vă aduc în atenție o ,,tartă” cremoasă și foarte aromată, gust plăcut dat de portocale și ciocolată. Este un desert perfect pentru o ocazie specială, timpul de pregătire fiind unul foarte rapid. Pentru că se apropie o mare și frumoasă sărbătoare ,,Sfintele Sărbători Pascale”, vă recomand această tartă colorată și apetisantă, spre bucuria copiilor dar și al adulților, cu mult drag de la Buburuza Bucătăreasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj
  • 400 ml smântână
  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri ciocolată moale(nutella)
  • 3 portocale(zemoase-grecești)
  • 50 g ciocolată rasă(amăruie sau cu lapte)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu portocale și ciocolată:

Dezghețăm pachetul foietaj.


Curațăm cele 3 portocale de coajă și de partea albă, le feliem la o grosime de 0,5 cm.


Ungem o tavă de tartă cu puțină grăsime(unt sau ulei) și pudrăm cu făină.


Așezăm foaia în tavă în așa fel încât să acoperim și marginile.


Ungem toată foaia cu ciocolată moale(dacă ciocolata e prea tare, ținem cutia câteva minute în apă fierbinte).


Omogenizăm smântâna cu cele 3 gălbenușuri și o turnăm peste stratul de ciocolată, scuturând uşor tava pentru a se aşeza.


Punem feliile de portocale peste smântână.


Presărăm ciocolată rasă deasupra. Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute la foc potrivit. Feliem tarta doar când s-a răcit.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu portocale și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

miki_a 1

29.10.2015, 08:56

Am zis eu ca miroase a sarbatoare, e mult mai potrivita pentru Craciun!

Zamfira 1

29.10.2015, 09:25

ela asa, asa de Craciun e perfecta.

Gherca Daniela 1

29.10.2015, 12:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si fructe de padure