Cosulete cu nuca si gem

de Criss in Prajituri, 19 Mai 2012 | 30285 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru cosulete: 

  • 550 g faina
  • 250 g unt/margarina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru umplutura:

  • 4 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • 250 g nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu nuca si gem:

Mai intai amestecam faina cu untul taiat cubulete, adaugam zaharul, vanilia, galbenusurile, smantana, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si framantam un aluat pe care il lasam o ora in frigider. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de rom, apoi in final, amestecand usor cu o paleta, adaugam nucile macinate. Cosuletele de tabla se ung cu ulei. Aluatul se intinde pe planseta, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla. In fiecare cosulet se pune dulceata (de visine in cazul meu). Peste dulceata se pune umplutura din albusuri cu nuca. Se poate pune intr-un posh si sprita sau pur si simplu se poate pune cu o lingura. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc cosuletele 35 minute la foc mic. Dupa racire se pudreaza cu zahar. Sunt foarte fragede si foarte bune.

Mie mi-au iesit 30 de bucati, dar mi-a mai ramas aluat. Nu si umplutura, asadar aluatul l-am pus in frigider si maine mai pregatesc umplutura. Data viitoare am sa fac umplutura din 6 albusuri si 300 g nuca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

iri_iri 1

20.05.2012, 22:28

vreauuuuuuuuuu

Criss 1

21.05.2012, 08:41

Multumesc dragele mele. Ma bucur ca va plac. Va recomand sa le incercati. Sunt atata de fragede si bune incat se topesc in gura.

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si zmeura