Osanzele

de ionela2682 in Prajituri, 20 Ian 2012 | 15412 vizualizari

 

De mult vroiam sa le fac si iata ca le-a venit si lor randul...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic amoniac
  • 2-3 linguri otet
  • faina cat cuprinde
  • Pentru uns:
  • 600 g untura din osanza
  • 300 g faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osanzele:

-incepem prin a amesteca untura din osanza cu faina si de a o impartii in 3 parti egale


-amestecam intr-un castron toate ingredientele pentru aluat


-adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit


-intindem aluatul pe masa de lucru in foaie subtire ,ungem uniform pe toata suprafata cu una dintre bucatile de aluat din untura pregatit mai inainte


-impaturim aluatul dupa modelul de aici: http://www.bucataras.ro/retete/placintan-foi-cu-branza-27558.html ,si repetam procedeul de inca doua ori.


-dam aluatul la rece (de preferat sa lasam in frigider peste noapte) dupa ce l am infoliat bine pentru a nu se usca,


-scoatem aluatul de la rece si-l intindem in foaie de 0,5cm grosime ,decupam patratele de marimea dorita ,asezam o bucata de rahat , nuca,sau dulceata ...acoperim cu celalalt capat si dam la cuptor pana se rumenesc frumos


(Pentru a fi sigura ca nu se desfac am intepat fiecare bucata cu cate o scobitoare)


-dupa ce s-au racit le vom pudra cu zahar si servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Osanzele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ionela2682 1

21.01.2012, 18:36

Va multumesc!!!

diana_k 1

21.01.2012, 21:53

wow ti-au iesit super !!!

nuti28 1

09.11.2013, 22:41

foarte faine tiau iesit haiosele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat