Osanzele

de ionela2682 in Prajituri, 20 Ian 2012 | 17284 vizualizari

 

De mult vroiam sa le fac si iata ca le-a venit si lor randul...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic amoniac
  • 2-3 linguri otet
  • faina cat cuprinde
  • Pentru uns:
  • 600 g untura din osanza
  • 300 g faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osanzele:

-incepem prin a amesteca untura din osanza cu faina si de a o impartii in 3 parti egale


-amestecam intr-un castron toate ingredientele pentru aluat


-adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit


-intindem aluatul pe masa de lucru in foaie subtire ,ungem uniform pe toata suprafata cu una dintre bucatile de aluat din untura pregatit mai inainte


-impaturim aluatul dupa modelul de aici: http://www.bucataras.ro/retete/placintan-foi-cu-branza-27558.html ,si repetam procedeul de inca doua ori.


-dam aluatul la rece (de preferat sa lasam in frigider peste noapte) dupa ce l am infoliat bine pentru a nu se usca,


-scoatem aluatul de la rece si-l intindem in foaie de 0,5cm grosime ,decupam patratele de marimea dorita ,asezam o bucata de rahat , nuca,sau dulceata ...acoperim cu celalalt capat si dam la cuptor pana se rumenesc frumos


(Pentru a fi sigura ca nu se desfac am intepat fiecare bucata cu cate o scobitoare)


-dupa ce s-au racit le vom pudra cu zahar si servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Osanzele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ionela2682 1

21.01.2012, 18:36

Va multumesc!!!

diana_k 1

21.01.2012, 21:53

wow ti-au iesit super !!!

nuti28 1

09.11.2013, 22:41

foarte faine tiau iesit haiosele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si fructe de padure