Placinta"n foi cu branza

de ionela2682 in Dulciuri, 9 Dec 2011 | 5241 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru foi:

  • 1 cana apa
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • untura pentru uns.

Ingrediente umplutura:

  • telemea de vaca 4-500 g
  • 4-5 oua
  • zahar dupa gust
  • esenta si zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta"n foi cu branza:

-din apa sare ,praf de copt si fainase prepara un aluat potrivit de tare


-se imparte in doua


-intindem una dintre bucatile de aluat intr-o foaie subtire,ungem din abundenta cu untura ,impaturim,executam procedura (intins ,uns cu untura,pliat ) de 3 ori, lasand aluatul cate o ora la rece intre impaturiri.


-la fel vom proceda si cu foaia nr doi


-intindem cu grija aluatul in tava cu hartie de copt ridicand putin marginile


-turnam compozitia de telemea ,zahar .oua ,arome peste foaie si acoperim cu cealalta foaie


-ungem cu putin ulei toata suprafata placintei,intepam din loc in loc,dm la cuptor pana se rumeneste frumos


-pudram cu zahar si servim calda sau rece.


-


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta"n foi cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ionela2682 1

17.12.2011, 18:25

adasev12
10.12.2011, 12:59

foarte buna ....oare cu unt nu ar iesi? in loc de untura???


nu stiu....eu nu am facut niciodata cu unt in schimb am facut cu margarina la pachet ,dar gustul nu se compara!!!

ionela2682 1

17.12.2011, 18:26

fetelor raspund cu intarziere.....multumesc tuturor v as invita la o feliuta dar s a evaporat direct din tava cat inca era calda !!!

babi5 1

01.10.2013, 12:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de paste, cu șuncă și maioneză

de RODIMUR 5

ieri la 22:43

Baclava

ieri la 21:18

Flan (budinca) pariziana

ieri la 20:41

Cartofi aromatizați, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 20:20

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu aluat foietaj si branza sarata