Cosulete cu zmeura

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Aug 2010 | 4221 vizualizari

 

Pofta-n post :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350gr faina
  • 120gr zahar pudra
  • 200gr margarina moale
  • coaja+sucul de la o portocala sau lamaie
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1 budinca de vanilie
  • 400ml lapte de soia
  • 4lg zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • zmeurici
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu zmeura:

Faina se amesteca bine cu zaharul pudra, apoi se adauga margarina impartita in bucatele mici si se framanta usor cu degetele pana cand seamana cu firimiturile de paine. Punem dupa aceea si coaja rasa de portocala/lamaie si atata suc cat sa se lege amestecul. Formam o bila si il invelim in celofan pentru a sta la frigider minim 30min.

Budinca se pregateste dupa instructiunile de pe ambalaj, folosind laptele de soia.

Dupa ce scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de 5mm grosime si taiem cu o forma rotunda. Eu am copt cosuletele in tava de muffins la 180C, pana cand au devenit aurii (daca nu erau de post le-as fi uns cu galbenus+lapte si aratau mai frumos :P)

Turnam din budinca in cosulete si ornam cu zmeura si... pofta buna! Trebuie mancate in ziua respectiva, altfel zmeura se strica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de zmeura