Cosulete din foietaj cu oua si carnati

de merisor in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2016 | 995 vizualizari

 

Aceste coșulețe din foietaj cu ouă și cârnați, preparate la cuptor, pot fi consumate ca și mic dejun, alături de un iaurt bun, sau pot constitui baza unor aperitive, atunci când se anunță musafiri.
Sunt delicioase, aspectuoase și mai ales sățioase.
 

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 4 ouă
  • 2 cârnați semiafumați
  • 4 bucăți de gogoșari în oțet
  • 4 bucăți roșii deshidratate
  • brânză de vaci
  • mozzarella
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete din foietaj cu oua si carnati:

Lasam foaia de aluat sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi o portionam in patru parti egale.


In patru forme de minitarte, tapetate cu hârtiuțe de brioșe, așezăm aluatul de foietaj porționat și îmbrăcăm frumos formele presând aluatul în interior, așa încât să-i dăm forma cât de cât rotundă, dar lăsăm și niște colțuri la vedere să pară mai interesante.


Înțepăm cu o furculiță aluatul de la baza formelor și așezăm câte o lingură de brânză în interior.


Peste brânză așezăm rondele de cârnați, prăjiți în prealabil, apoi cuburi de gogoșari și bucăți de roșii deshidratate și spargem câte un ou la mijloc.


Așezăm formele de minitarte într-o tavă, pentru a nu avea surprize pe timpul coacerii și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute la 190 de grade, sau până când foietajul este bine rumenit și ouăle preparate.


Cu 5 minute înainte de stingerea focului, presărăm și puțină mozzarella pe deasupra, pentru a se gratina frumos coșulețele.


Le servim calde, alături de un iaurt bun, cafea sau ceai.


Sunt foarte bune și de efect, iar gogoșarii și roșiile deshidratate au mers de minune în această combinație, cu gustul lor ușor acrișor.


Sper să vă placă și să vă fie de folos rețeta mea de coșulețe din foietaj cu ouă și cârnați!


 

TIPS-URI

1

Ingredientele din interiorul coșulețelor pot varia în funcție de preferințele fiecăruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete din foietaj cu oua si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

08.04.2016, 20:14

Foarte faine sunt si alor mei le plac aceste preparate! O sa pun si eu intr-o zi in practica!

Catalina L 1

09.04.2016, 10:15

buna ideea

mirela0911 1

12.04.2016, 20:34

Super arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Quiche Lorraine