Cote de miel premier

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 3 Apr 2010 | 5216 vizualizari

 

Daca nu ati pus inca friptura de miel in cuptor vin repede cu o reteta care cred eu va fi minunata. Am pus ce credeam eu ca ar trebui sa contina o friptura “specila” si sunt chiar curioasa daca o sa fie buna aceasta inventie a mea.

Ma gandeam sa fac ceva mai special din aceste cote de miel care le-am cumparat pentru Pasti ( la ce pret au chiar iti vine sa faci ceva deosebit cu ele ) .

 

INGREDIENTE

  • 6 cote de miel pentru 3 persoane.
  • Pentru marinata : o lingura de otet balsamic,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 2 linguri de vin,
  • o lingurita de miere,
  • o lingurita de sos chilli sweet ( puteti pune pasta de ardei iute mai putina ) ,
  • o bucatica mica de telina,
  • o feliuta de ardei rosu,
  • 2 catei de usturoi,
  • un fir de patrunjel,
  • cateva frunze e salvie si un fir de rozmarin.
  • Am pus niste seminte de fenicul si noix de muscade, care pe langa gust arata extraordinar pe o friptura.
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cote de miel premier:

Reteta preparata din miel de Pasti.

 Am pregatit un sos din ingredietele pentru marinat. Am maruntit cu miniroboul meu  telina, usturoiul, patrunjelul, ierburile aromate  . Am pregatit pe un platou bucatile de cote de miel spalate si sterse bine si restul ingredientelor .

 Am trecut fiecare bucata prin sosul pentru marinare, am presarat peste ea din compozitia de ierburi si am pus sare si piper.

 Am pus bucatile de miel intr-un vas termorezitent si am turnat peste ele restul de sos pentru marinat. Le-am inaltat pe toate si le-am legat cu un fir de ata rezistent .

 

    Am mai presat peste ele niste seminte de fenicul, noix de muscade si inca ceva mirodenii  cu denumiri rare, trebuie sa ma uit mai bine pe plic sa le scriu. Arata excelent si cruda mi-o si imaginez la cuptor stropita din cand in cand cu vin. O sa o servesc cu o garnitura de cartofi mici intregi, morcovi mici si echalote. Promit sa revin cu poza dupa miezul noptii cand servim friptura de miel de Pasti  .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cote de miel premier" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sylvia 1

05.04.2010, 18:50

Nadina iti multumesc esti foarte draguta daca ma lauda asa o gospodica ca si tine ma simt bine . Sa stii ca nici sotul meu nu e fan carne de miel si am facut si un roti de porc pentru el dar a fost tentat si a mancat si i-a placut tare. Asa imbibata in arome si condimente a fost super buna.

Brindusa 1

06.04.2010, 12:01

eu nu mananc miel, dar sotul meu sigur ar savura asa ceva. Te pup Sylvia.

Sylvia 1

06.04.2010, 12:34

Multumesc Brandusa am vazut ca ai avut ajutoare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel a la Radu Anton Roman