Cotlet de porc in crusta de nuca si sos de mere si vin

de Dea_Dea in Mancaruri cu carne, 6 Iun 2013 | 1596 vizualizari

 

Nooa eu nu am facut niciodata pana acum si am zis sa incerc sa vedem ce iese din cotletul de porc in crusta de nuci , si a iesit o minune :))

 

INGREDIENTE

  • 8 felii de cotlet de porc
  • ulei
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • boia de ardei
  • cimbru
  • rozmarin
  • 100-150 gr nuca macinata

SOS:

  • 2 linguri de mere razalite
  • 100 ml apa
  • 100 ml vin rosu
  • zahar , sare
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in crusta de nuca si sos de mere si vin:

Cotletul de porc se feliaza.


Intr-un castron facem amestecul de condimente cu nuca( nuca macinata, sare, piper, boia, praf de usturoi, cimbru, rozmarin).


Feliile de carne se ung cu ulei , se dau prin nuca si se pun la prajit in ulei incins, cam 4-5 min.


SOS:


Se pun la fiert , merele cu apa si vinul, cand da in clocot condimentam cu sare si zahar(dupa gust).Se mai lasa sa fiarba 5 min si se stinge focul.


Intr-o cratita se topeste untul, se adauga faina si se stinge cu vinul si merele , se lasa la clocot pana se ingroasa putin..


POFTA BUNA!!


 

TIPS-URI

1

In loc de nuci se pot pune alune macinate.

2

Sosul se serveste cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in crusta de nuca si sos de mere si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Micutza Luana 1

06.06.2013, 17:38

si eu vreauu

Rocsi 1

06.06.2013, 18:58

merisor 1

06.06.2013, 18:59

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la gratar cu sos vanatoresc