Cotlet de porc marinat cu salata calda

de papabundetot in Porc, 17 Iun 2013 | 4458 vizualizari

 

Eu am spus,si repet ca ma inspir si "fur" de pe la altii cate o idee daca imi place,la fel a fost si cu reteta aceasta,am vazut la Jamie Oliver ceva asemanator si eu transpus-o in varianta mea. A fost ceva deosebit si bun,cred ca si sanatos mai ales pentru masa de seara.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru marinata de porc:
  • 6 cotlete de porc fara os
  • 1 morcov
  • o jumatate de fenicul
  • o lingurita sos teriaki
  • 1 catel usturoi
  • 3 cm ghimbir
  • Pentru salata:
  • o varza chinezeasca
  • germeni de creson ( o manuta)
  • alune zdrobite (2 lingurite)
  • 1 avocado
  • zeama de la o lamaie
  • 2 rosii uscate
  • taitei chinezesti
  • ulei de susan,
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc marinat cu salata calda:

Ingredientele pentru marinata (fenicul,usturoi,morcov,ghimbir si sosul teriaki) le-am bagat la blender cu putina apa oparita si le-am facut sos. Cotletele de porc le-am pus intr-o tigaie incinsa fara ulei si le-am prajit asa pana au prins o culoare frumoasa,apoi am turnat sosul peste ele si le-am lasat sa se faca bine la foc mic cam 10 minute intorcandu-le din cand in cand sa fie bine facute pe ambele parti.

Pentru salata:
varza am taiat-o in 2 din o parte (cea de la varf) am ales cateva frunze in care mai apoi am montat salata,cealalta parte am tocat-o fasii subtiri,am adaugat si celelalte ingrediente (fara taitei) intr-un castron si am asezonat cu sare si zeama de lamaie.

Dupa ce si cotletele au fost gata,am montat salata in frunzele de varza chinezeasca,am pus o lingurita din salata facuta,cativa taitei si iarasi salata deasupra.

Taiteii i-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj si am adaugat peste ei putin ulei de susan pentru luciu si aroma.

Am papat cu foc si ne-a placut foarte tare!!!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc marinat cu salata calda" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu prune uscate