Porc cu cartofi copti

de ancutsa in Porc, 1 Feb 2017 | 432 vizualizari

 

Pentru un pranz festiv sau o duminica in familie, puteti pregati carnati si carne de porc prajite alaturi de cartofi la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa de porc;
  • 200 g fleica;
  • sare dupa gust;
  • cateva boabe de piper negru;
  • 1 pahar vin alb;
  • 3 foi de dafin;
  • Pentru garnitura:
  • 6 cartofi mari;
  • 100 g unt;
  • Condimente:
  • sare
  • piper negru macinat
  • si oregano dupa gust
  • cascaval ras dupa gust
  • putin vin alb;
  • In plus: 4 carnati mici (de casa)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu cartofi copti:


Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare. Cand cartofii sunt aproape fierti, se scurg de apa si se intind pe o tava in care am pus foaie de copt.


Se presara sare, piper negru macinat si putin oregano. Nu exagerati cu oregano, pentru ca are un gust pronuntat, mai ales daca nu il folositi des. Se adauga si fasii de unt, se rade cascavalul si se stropeste cu putin vin alb.


Se da tava la cuptor pana se rumenesc.


Intre timp, se pregateste fleica si pulpa de porc. Se portioneaza in bucati cat mai mici. Se topeste mai intai putina grasime intr-o cratita incapatoare, apoi se rumenesc bucatile de carne. Se adauga sare si cateva boabe de piper negru. Puteti adauga si 2-3 foi de dafin pentru mai multa savoare. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga vin alb, dar nu tot odata, ci putin cate putin. Se gateste la foc mic. Din cand in cand, se completeaza cu putin vin. Este gata in aprox o ora. La final, se scoate carnea si se pot praji si carnatii in aceasta cratita.


Se serveste cu salata de rosii.


Pofta Buna!


Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/porc-cu-cartofi-copti.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

miki_a 1

04.02.2017, 23:16

Un meniu delicios!

mihaelar63 1

17.02.2017, 15:46

ancutsa 1

17.02.2017, 16:24

Miki, Mihaela, va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rasol din cap de porc