Porc cu cartofi copti

de Ancutsa in Porc, 1 Feb 2017 | 1888 vizualizari

 

Pentru un pranz festiv sau o duminica in familie, puteti pregati carnati si carne de porc prajite alaturi de cartofi la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa de porc;
  • 200 g fleica;
  • sare dupa gust;
  • cateva boabe de piper negru;
  • 1 pahar vin alb;
  • 3 foi de dafin;
  • Pentru garnitura:
  • 6 cartofi mari;
  • 100 g unt;
  • Condimente:
  • sare
  • piper negru macinat
  • si oregano dupa gust
  • cascaval ras dupa gust
  • putin vin alb;
  • In plus: 4 carnati mici (de casa)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu cartofi copti:

 

Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare. Cand cartofii sunt aproape fierti, se scurg de apa si se intind pe o tava in care am pus foaie de copt.

Se presara sare, piper negru macinat si putin oregano. Nu exagerati cu oregano, pentru ca are un gust pronuntat, mai ales daca nu il folositi des. Se adauga si fasii de unt, se rade cascavalul si se stropeste cu putin vin alb.

Se da tava la cuptor pana se rumenesc.

 Intre timp, se pregateste fleica si pulpa de porc. Se portioneaza in bucati cat mai mici. Se topeste mai intai putina grasime intr-o cratita incapatoare, apoi se rumenesc bucatile de carne. Se adauga sare si cateva boabe de piper negru. Puteti adauga si 2-3 foi de dafin pentru mai multa savoare. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga vin alb, dar nu tot odata, ci putin cate putin. Se gateste la foc mic. Din cand in cand, se completeaza cu putin vin. Este gata in aprox o ora. La final, se scoate carnea si se pot praji si carnatii in aceasta cratita.

 Se serveste cu salata de rosii.

Pofta Buna!

 Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/porc-cu-cartofi-copti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor