Cotlet de porc “Simfonia Culorilor” cu dressing de merisoare

de nico15 in Porc, 27 Dec 2010 | 8158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3.7 kg carne de porc
  • 3 linguri de mustar cu boabe
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de merisoare(fructe congelate)
  • 1 lingura cu varf de dulceata de merisoare
  • 1 cutie mica de smantana lichida
  • sare, piper, ulei
  • 1-2 mere
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 50-70 g de muguri de pin
  • 100 ml vin alb demisec  
  • Marinada:
  • 250 ml de vin alb demisec
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 capatana de usturoi cimbru,
  • 1 morcov,
  • ½ de telina,
  • 1 pastarnac
  • ulei de masline
  • sare, piper  
  • Garnitura
  • 300 g de cartofi
  • 150 g de mazare
  • 150 g de baby morcovi
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • ½ ardei portocaliu
  • ½ ardei galben
  • sare, piper, ulei, boia
  • 1 crenguta de rozmarin  
  • Alta Garnitura Ciuperci umplute:
  • 4-6 ciuperci
  • 6-7 felii de bacon
  • 25 g unt
  • 100 g de praz
  • 100 g de cascaval
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc “Simfonia Culorilor” cu dressing de merisoare:

Carnea se va decupa ca in imaginile alaturate, dupa care se va scoate si grasimea daca este prea multa dupa care se va face marinada cum este specificat(legumele se rad pe razatoare, ceapa se lasa mai mare si usturoiul doar se zdrobeste)) si se va pune intr-o punga etans pentru a pastra carnea in respectivul lichid peste noapte.

A doua zi, trecem la pregatirea ei, deci se scoate carnea din lichid si acesta se va arunca, se spala carnea si se va tampona putin. Se va face un amestec din mustar, miere, smortisoara si o lingura de ulei, sare, piper se amesteca bine si se va unge carnea, se taie usturoiul si se va pune in tava si pe bucata de carne.

Merele se taie  rondele. Se pune totul intr-o tava care in prealabil a fost pus ulei de masline si 100 ml de vin, si o ceasca de apa  si se da la cuptor, daca nu este suficient lichid se mai adauga apa.  Aproximativ din 15 in 15 minute se unge bucata de carne cu sosul din tava. Dupa aproximativ 45 de minute timp cat a stat bucata de carne cla cuptor o scoatem si adaugam a doua parte de dressing format din merisoare si smantana lichida, carnea va fi unsa un acest dressing si se va da iarasi la cuptor(vezi in imaginile alaturate.

Dupa alte 20 de minute se verifica din nou si se vor adauga si muguri de pin, pisati. Carnea se va incerca de fiecare data sa vedem daca este facuta. Se va face o crusta din mugurii de pin care in combinatie cu celelalte ingrediente ii vor da fripturii un gust deosebit de fraged si o imbinare deosebita de arome.

Garniturile: Cartofii se vor fierbe in apa cu sare si un pic de otet ca sa nu se sfarme, cand sunt aproape gata se vor lua de pe foc se curata si se taie in 4 sau in 6 si se vor da la cuptor, intr-o tava se va pune cartofii, mazarea , ceapa, ardeii si baby morcovi si se va pune si rozmarin, sare, piper, boia, ulei si se vor da la cuptor maxim 30 de minute.

Daca se doreste alta garnitura de exemplu ciuperci umplute: se iau 4-6 ciuperci se curata de membrana exterioara, se toaca coditele, se iau bucatile de bacon se taie cubulete se toaca ceapa marunt, si prazul si se vor pune la sotat in unt, cand umplutura este gata se amesteca bine se sparge un ou si se amesteca bine toate ingredientele se sareaza, pipereaza si se vor umple palariile ciupercilor dupa care se vor da pe gratar aproximativ 20 de minute, daca observam ca sunt aproape facute adaugam si cascavalul la final si le mai lasam 5-7 minute.

Pofta buna sper sa va placa, este cam multa munca si cam migaloasa dar merica, are un gust pe care cu siguranta nu il veti uita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc “Simfonia Culorilor” cu dressing de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet perpelit