Tocanita de ceapa cu carne de porc

de ArianaBala in Porc, 13 Iul 2011 | 19442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg rosii
  • 4 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • 3 cartofi mari
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 tije de telina
  • 1 legatura de marar
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 lingura de pasta de ardei dulce
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • putin cimbru
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa cu carne de porc:

-taiem carnea in bucatele mici si o punem la prajit in ulei alaturi de cateii de usturoi taiati feliute, aprox. 5 min.;

-dupa ce carnea se rumeneste frumos, o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald;

-in uleiul ramas punem ceapa (taiata solzisori) la calit, la foc potrivit;

-cand aceasta devine stravezie adaugam ardeii (taiati cubulete) si morcovii (eu i-am taiat mai mari, cam ca niste degetele :) ) si mai lasam sa se caleasca impreuna 5 minute;

-dupa ce legumele s-au calit punem carnea inapoi in oala, punem putin cimbru, tijele de telina taiate marunt si adaugam apa cat sa acopere bine legumele si carnea. Lasam sa fiarba la foc mic, sub capac, aprox. 1 ora;

-a venit timpul sa adaugam si cartofii in mancarica, pe care ii taiem in bucati mari ( eu am fol. 3 cartofi mari pe care i-am taiat in sferturi);

-intre timp oparim rosiile si le curatam de pielita; Le taiem si pe ele tot in 4( sau fiecare cum isi doreste) si le adaugam in mancare dupa ce au fiert cartofii;

-condimentam cu sare, piper, adaugam frunzele de dafin si mararul tocat marunt, pasta de ardei si mai lasam sa fiarba 10-15 min;

-daca mancarea vi se pare usor acrisoara din cauza rosiilor, puteti adauga 1 lingurita de zahar;

Mancarea merge foarte bine servita cu mamaliguta!

POFTA BUNA!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ArianaBala 1

15.07.2011, 20:55

cris

Marilisa 1

23.07.2011, 13:43

ArianaBala arata foarte bine reteta ta, voi face si eu acum. Merceleo cand spunea ''autoarea'', se referea la tine, si cred, fara rautate, pentru ca in ingrediente ai uitat sa treci morcovii cu desavarsire, dar cand ai explicat detaliat reteta ai spus de morcovi Oricum cred ca va iesi super

-Licurici- 1

17.12.2017, 17:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc cu cartofi si galuste