Tocanita de ceapa cu carne de porc

de ArianaBala in Porc, 13 Iul 2011 | 11440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg rosii
  • 4 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • 3 cartofi mari
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 tije de telina
  • 1 legatura de marar
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 lingura de pasta de ardei dulce
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • putin cimbru
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa cu carne de porc:

-taiem carnea in bucatele mici si o punem la prajit in ulei alaturi de cateii de usturoi taiati feliute, aprox. 5 min.;


-dupa ce carnea se rumeneste frumos, o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald;


-in uleiul ramas punem ceapa (taiata solzisori) la calit, la foc potrivit;


-cand aceasta devine stravezie adaugam ardeii (taiati cubulete) si morcovii (eu i-am taiat mai mari, cam ca niste degetele :) ) si mai lasam sa se caleasca impreuna 5 minute;


-dupa ce legumele s-au calit punem carnea inapoi in oala, punem putin cimbru, tijele de telina taiate marunt si adaugam apa cat sa acopere bine legumele si carnea. Lasam sa fiarba la foc mic, sub capac, aprox. 1 ora;


-a venit timpul sa adaugam si cartofii in mancarica, pe care ii taiem in bucati mari ( eu am fol. 3 cartofi mari pe care i-am taiat in sferturi);


-intre timp oparim rosiile si le curatam de pielita; Le taiem si pe ele tot in 4( sau fiecare cum isi doreste) si le adaugam in mancare dupa ce au fiert cartofii;


-condimentam cu sare, piper, adaugam frunzele de dafin si mararul tocat marunt, pasta de ardei si mai lasam sa fiarba 10-15 min;


-daca mancarea vi se pare usor acrisoara din cauza rosiilor, puteti adauga 1 lingurita de zahar;


Mancarea merge foarte bine servita cu mamaliguta!


POFTA BUNA!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Cris2711 1

15.07.2011, 18:59

ArianaBala 1

15.07.2011, 20:55

cris

Marilisa 1

23.07.2011, 13:43

ArianaBala arata foarte bine reteta ta, voi face si eu acum. Merceleo cand spunea ''autoarea'', se referea la tine, si cred, fara rautate, pentru ca in ingrediente ai uitat sa treci morcovii cu desavarsire, dar cand ai explicat detaliat reteta ai spus de morcovi Oricum cred ca va iesi super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cuptor