Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de simona72 in Multicooking, 17 Sep 2019 | 339 vizualizari

 

Am folosit un cotlet de vitel,carne proaspata si frageda. Sosul l-am facut cu ce a ramas in vas dupa prepararea carnii, iar garnitura a fost un piure de mazare, dulce si aromat cu menta. Motul din varf l-am facut astfel:morcov si pastarnac taiate foarte subtire si prajite in baie de ulei.

 

INGREDIENTE

  • Un cotlet de vitel de aproximativ 1,5 kg cumparat gata legat sau il legati voi acasa
  • Amestec de condimente:
  • 1 lingurita sare ros, 1 lingurita boia iute, 1 lingurita piper proaspat macinat, 2 lingurite oregano
  • 1 cana vin rosu
  • 1 cana supa de vita sau de pui(e buna si apa daca nu aveti supa)
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos worcestershire
  • 1 morcov taiat rondele
  • 1 ceapa rosie taiata pestisor
  • 3 catei de usturoi taiati felii
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt gras
  • In plus pentru sos:
  • 3 linguri apa rece, 1 lingura amidon alimentar
  • Pentru piure:
  • 1 kg mazare congelata
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 70 gr unt gras
  • Cateva frunze proaspete de menta
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Pentru decor:
  • microplante sau germeni, flori comestibile, frunze de busuioc mov
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Mirodeniile se amesteca, se pun intr-o tava si se imprastie. Se trece cotletul prin mirodenii pe toate fetele. Se conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent, functia Brown/Sote si se apasa butonul start. Se adauga uleiul si se lasa sa se incinga. Se pune bucata de carne, se lasa sa se prajeasca usor pana capata crusta si se intoarce cu un cleste pe toate partile. La final se adauga untul, se lasa carnea in untul topit cate 1 minut pe fiecare parte. Se scoate carnea din vas pe un platou/tava.


Se adauga restul ingredientelor, se lasa sa dea in clocot, se pune carnea, apoi capacul, supapa de aburi sa fie inchisa, se seteaza functia Meat/stew, timpul de 35 minute si se apasa butonul start. Dupa expirarea timpului aparatul va atentioneaza sonor.


Se opreste aparatul, se elibereaza supapa de aburi cu o manusa de bucatarie, se indeparteaza capacul cu grija. Se scoate carnea cu clestele pe o tava/platou. Dupa ce carnea s-a racit si nu ne mai arde la maini, se taie sfoara, se inlatura si se taie carnea felii. Tot ceea ce a ramas in vasul aparatul Crock-Pot Express se pune intr-o craticioara, se pune pe flacara mica si se lasa sa fiarba pana se reduce la jumatate. La final, ca sa obtineti sosul, se strecoara, se dizolva amidonul in cateva linguri de apa rece si se pune peste sos. Se pune pe foc la flacara mica si se lasa sa fiarba 5 minute. Sosul s-a ingrosat, este numai bun de folosit si are tot cei trebuie, eu nu am mai adaugat nimic…


Pentru piureul de mazare: in acelasi vas al aparatului Crock-Pot Express se pune mazarea si apa cat sa o cuprinda. Se pune capacul, supapa pentru aburi sa fie inchisa, se alege functia soup si timpul de 20 minute. Se apasa butonul start. Dupa expirarea timpului, se elibereaza supapa de aburi cu o manusa de bucatarie, se indeparteaza cu grija capacul. Se pune mazarea intr-o strecuratoare, apoi intr-un robot de bucatarie sa facem piure-ul. Peste mazare punem frunzele de menta si pornim aparatul. Lasam pana mazarea este zdrobita. Se adauga untul, smantana, sarea si piperul si pornim din nou mixerul pana obtinem un piure fin. Asezonam dupa gust si potrivim consistenta cu smantana sau unt.


Montajul este usor: se pune o cantitate potrivita de piure de mazare in farfurie, adaugam suficient sos, o bucata de carne groasa de 2 degete, motul de legume prajite, iar pentru decor microplante sau germeni sau flori comestile, frunze de busuioc sau din alte plante…

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oanapl 1

18.09.2019, 22:54

Waw! Ce bine arata!

Rocsi 1

22.09.2019, 20:26

Wow, wow! Chiar ma gandeam ca asa o reteta este facuta de tine! Felicitari!

simona72 1

23.09.2019, 09:35

Mulțumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta taraneasca cu gutui
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lamai confiate

ieri la 22:32

Mancarica de carne de vita cu morcovi si ciocolata /Estofado de carne

ieri la 22:19

Scoici Saint Jacques cu pasta de curry verde

ieri la 21:54

Pere la cuptor umplute cu branza Roquefort si nuci

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Tocana de ardei copti cu galuste bavareze, la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune