Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi in Multicooking, 6 Noi 2019 | 226 vizualizari

 

Am pregatit in acest week-end o reteta ce a primit foarte multe laude si a fost apreciata mai mult decat ma asteptam: niste pulpe de rata bine patrunse, cu ciuperci brune (desi mi-as fi dorit sa folosesc niste ciuperci de padure, de sezon, insa nu am ajuns la piata sa cumpar) si un sos de smantana cu parmezan. Cand am luat capacul de pe oala nu pot sa va spun cat de bine mirosea totul si cum intr-o secunda preparatul mi-a furat privirea.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 500 gr ciuperci brune
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 catel mare de usturoi
  • 150 ml smantana de gatit
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat
  • 1 lingurita rasa amestec ierburi aromatice
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Parliti pulpele pe flacara aragazului, le spalati bine. Morcovul il decojiti si il taiati rondele. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat in patru. Ciupercile spalate le taiati felii.


Conectati aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Apasati functia Brown/Saute, un timp de 10 minute si butonul Start/Stop. Puneti pulpele, le rumeniti pe ambele parti, cam 5 minute, apoi le scoateti pe un platou. Adaugati ciupercile, ceapa, morcovul si le sotati in cele 5 minute ramase. Nu este nevoie de ulei, va folositi doar de grasimea lasata de rata. Presarati sare, piper, rozmarin si ierburile aromatice. Asezati pulpele peste ciuperci, presarati si pe ele sare si piper. Puneti capacul, aveti grija sa fie blocat, iar supapa de aburi sa fie inchisa. Apasati functia Meat/Stew, setati timpul de 35 de minute si presiunea High. Acum apasati butonul Start/Stop. Lasati sa treaca tot timpul, pana auziti sonorul de final. Cand este gata, nu deschide capacul in primele 10 minute capacul. Dupa ce trece acest timp, invartiti supapa de aburi pe deschis. Deschideti capacul. Puneti smantana, usturoiul si parmezanul ras. Apasati iar Brown/Saute, un timp de 2 minute si butonul Start/Stop. Amestecati bine cu o paleta de lemn. Trebuie doar sa dea cateva clocote, pentru a se ingrosa sosul. Cand este gata, scoateti aparatul din priza. Se serveste preparatul cald, presarat cu patrunjel verde tocat. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

09.11.2019, 19:16

Multumesc mult!

dantes 1

10.11.2019, 10:40

Gustoase!

Rocsi 1

11.11.2019, 20:39

Multumesc, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chilli con carne la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune