Cotlet Santana

de Sidy in Porc, 29 Sep 2012 | 1118 vizualizari

 

Carnea macra, rumenita cu vin alb, condimentata cu piper rosu intr-o simfonie pasionala a gusturilor...asta ai putea spune despre cotletul Santana...

 

INGREDIENTE

  • 1kg cotlet de porc
  • 30 g capere
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 1 lime
  • 5 g piper rosu boabe
  • sare
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet Santana:

Cotletul de porc se feliaza cam de un cm grosime, se taie jos partea alba cu grasimea.Feliile obtinute le batem pe rand ,ca pe snitele ,dar nu foarte tare, pentru ca daca sunt prea subtiri, se usuca la prajire.


Batem feliile puse ,pe rind, intr-o punga de plastic astefel ca nu vom face murdarie in jurul nostru si bucatile de cotlet nu se vor rupe.


Dupa ce am batut cotletele , le condimentam si apoi le prajim pe un gratar non aderent.Eu l-am folosit pe cel de la Delimano de care nu se lipeste absolut nimic.


Rumenim bucatile de cotlet pe ambele parti.


Dupa ce sunt rumenite , adaugam caperele spalate si boabele de piper rosu( eu am avut doar piper mozaic asa ca am pus si niste cubulete mici de ardei kapia copti).


Stingem cotletele cu vinul si le lasam sa dea in clocot.Daca vi se pare ca sosul este prea putin mai puteti adauga vin.


Aproape de final adaugam si feliile de lime.


Am servit cotletul Santana alaturi de un piure de cartofi si o salata de ardei copti.


Cotletul l-am ornat cu feliute de lime, capere, boabe de piper si sosul din tigaie pus deasupra....


Pofta mare sa aveti !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet Santana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

lilik 1

30.09.2012, 09:26

ce bunatatee super

adry88 1

30.09.2012, 10:53

apetisant

Sim0na 1

02.10.2012, 09:55

Bun tare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cotlet in sos picant