Cotlete de porc in sos tomat, la cuptor

de RODIMUR in Porc, 1 Iul 2020 | 6234 vizualizari

 

Deși mulți spun că are colesterol, carnea de porc este preferata multora, pentru că este gustoasă. Dintre multele modalități prin care ea poate fi preparată, am ales, săptămâna trecută să fac această rețetă, cu sos tomat, la cuptor și tare moale, bună și fragedă a fost!

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc, cu os
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 roșie
  • 4-5 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 200-250 ml de suc de roșii
  • 100-150 ml de vin alb de calitate
  • 100-150 ml de apă
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 frunză de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc in sos tomat, la cuptor:

Carnea se spală bine, ca să nu mai rămână vreo așchie de os, după care se îndepărtează grăsimea, care se va lăsa în tavă, la cuptor, pentru a da un gust bun sosului.

Se crestează stratul fin de grăsime, sau pielița care înconjoară carnea slabă de cotlet, ca să nu se încovoaie, la preparare, să rămână plată.

În cazul în care cotletele sunt mai groase, se bat puțin și se înțeapă ușor, pe ambele fețe.

Se curăță ceapa, se spală și se feliază grosier.

Se curăță usturoiul, se spală și se feliază.

Se spală roșia și se feliază.

Se condimentează bucățile de cotlet cu: sare, piper și boia de ardei pe ambele fețe, după care se pun în tavă, odată cu bucățile de slănină îndepărtate de pe cotlete. Se adaugă foaia de dafin și feliile de: ceapă, roșie și usturoi.

Deasupra se toarnă uleiul, vinul, apa și sucul de roșii. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor, la temperatură medie, pentru cel puțin 90 de minute. Atunci se scoate tava din cuptor, se îndepărtează folia de aluminiu și se întorc cotletele. 

Se dă tava din nou la cuptor (neacoperită) pentru 40-45 de minute și între timp se mai scoate din când în când, pentru a turna sos pe cotlete și pentru a le mai întoarce.

Când este gata (se verifică prin înțepare, dacă este fragedă) se scoate din cuptor, ca să nu se usuce acolo, din cauza căldurii și se servește imediat cu garnitură de cartofi natur, piure, pilaf, sau paste. Se servește cu o salată de sezon, sau cu murături.

TIPS-URI

1

Cotletele de porc fără os sunt la fel de bune (sau poate chiar mai bune).

2

Îndepărtați slănina de prisos de pe cotlete, dar păstrați-o, ca să o puneți în tavă, la cuptor, pentru că va da un gust bun sosului. Nu are rost să lăsați slănina groasă pe cotlete, pentru că este inestetică și nici nu se va mânca.

3

Dacă stratul de slănină din jurul cotletului este subțire, el poate fi lăsat, dar este bine să-l crestați din loc în loc, pentru a nu ”strânge” și încovoia friptura, care trebuie să rămână plată.

4

În cazul în care cotletele sunt prea groase, ar trebui să le bateți și înțepați ușor, sau ați putea să le lăsați câteva ore la marinat, pentru ca friptura să fie fragedă și bine pătrunsă.

5

După ce îndepărtați folia de aluminiu, întoarceți din când în când cotletele, ca să se pătrundă și rumenească pe ambele fețe.

6

Puteți adăuga și alte condimente, care vă plac.

7

Nu lăsați friptura în cuptor, când este gata, pentru că s-ar putea usca de la căldură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc in sos tomat, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RODIMUR 1

02.07.2020, 17:25

Mulțumesc frumos, Daniela!

Rocsi 1

02.07.2020, 21:08

Mie imi place friptura de porc, mai ales la cuptor! Singura problema este ca, dau deoparte tot ce este gras!

RODIMUR 1

02.07.2020, 21:56

Rocsi, așa fac și eu... De altfel și aici în rețetă am arătat că se îndepărtează grăsimea de pe cotlet, pentru că oricum nu se prea mănâncă...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta