Ardei umpluti

de Valclaudia in Porc, 17 Aug 2013 | 2288 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 ardei potriviti ca marime
  • 500 gr ciuperci
  • 500 gr carne tocata (porc)
  • 150 gr orez
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 5 linguri de ulei
  • 2 legaturi de marar
  • 1 kg rosii foarte coapte
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri de faina alba
  • sare, piper si zahar dupa gust
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Spalam ardeii si scobim cotoarele si partea cu seminte.

Ciupercile se curata, se spala si se dau  prin robot.

Acelasi lucru il facem si cu ceapa +  legatura de marar.

Calim intr-o tigaie in 2 linguri de ulei ceapa timp de 5 min. apoi adaugam ciupercile, condimentam si lasam sa scada apa.

Lasam sa se raceasca apoi adaugam carnea tocata, orezul spalat + 1 ou, amestecam totul foarte bine, si umplem ardeii pregatiti dinainte cu acest amestec.

Inainte de asezarea ardeilor umputi intr-o cratita cu fata in sus, acoperim partea cu umplutura cu un start subtire de faina, care are rolul de a nu lasa umplutura sa se imprastie in timpul fierberii.

Adaugam apa in cratita atat cat sa acoperim ardeii, punem foaia de dafin,putina sare si piper si lasam sa fiarba la foc potrivit spre mic cca 30-40 minute.

Rosiile se dau pe razatoare, se calesc in uleiul ramas intr-o alta cratita, se adauga bobitele de mustar, din nou putina sare si piper dupa gust.

Scurgem apa de pe ardeii fierti, pastram putina sa se raceasca (o vom folosi sa dizolvam amidonul) iar restul se adauga peste rosiile fierte pentru a obtine o cantitate suficienta de sos. Adaugam amidonul dizolvat, mararul tocat marunt si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne tocata de porc si vita