Ardei copti umpluti cu mujdei si pui

de radu_popovici in Pui, 17 Apr 2011 | 1906 vizualizari

 

Va propun o reteta interesanta, simpla, plina de aroma si absolut delicioasa, in care ardeii sunt copti si preparati intr-un mod mai putin obisnuit pentru ceea ce se gateste de obicei in casele noastre.
In loc de pui se pot folosi si bucati de file de peste, creveti sau carne slaba de porc (cotlet, muschi file sau muschiulet).

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei, rosii si portocalii 
  • 2 catei de usturoi, curatati si tocati 
  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui 
  • 150 g piept de pui dezosat, fara piele 
  • patrunjel proaspat, tocat marunt
  •  sare 
  • piper negru proaspat macinat 
  • cascaval, ras 
  • frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat 
  • frunze de salata, pentru servit 
  • paine cu coaja crocanta, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti umpluti cu mujdei si pui:

Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia MEDIU).


Se toaca usturoiul marunt. Se piseaza cu sare pana se obtine o pasta omogena. Se transfera mixtura intr-un castron. Se pipereaza. Se adauga uleiul treptat, amestecand, pana se obtine o emulsie.



Se spala ardeii, se sterg bine, se taie in jumatate, prin cotor, si se curata bine de seminte. Se feliaza carnea la 5-6 mm grosime, feliile fiind taiate astfel ca sa poate incapea, cate doua, in jumatatile de gogosari.


Se asaza jumatatile de ardei pe o tava de copt unsa cu putin ulei, cu partea taiata in sus. Se imparte mujdeiul intre cele 8 jumatati. Se sareaza si se pipereaza. Se coc 30-40 de minute, in mijlocul cuptorului.


Se scoate tava din cuptor, se asaza in interiorul jumatatilor de ardei cate doua felii de pui. Peste acestea se pune patrunjel. Se reia coacerea 10-12 minute, sau pana cand carnea este facuta. Se transfera jumatatile de ardei pe farfurii individuale, incalzite, alaturi de salata asezonata cu sare si piper si stropita cu putin otet si ulei de masline. Se presara ardeii cu cascaval ras si se orneaza cu frunze de patrunjel. Se servesc alaturi de paine cu coaja crocanta si un vin alb, sec si rece.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti umpluti cu mujdei si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

iSyc 1

18.04.2011, 17:56

puiu era de oaie sau mujdeiul ?

gaby_duceag 1

18.04.2011, 18:54

MVMih 1

18.04.2011, 20:31

Radu vis !!! Reteta vis

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro