Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)

de gaby_duceag in Vita, 31 Oct 2012 | 5346 vizualizari

 

Cantitatile retetei sunt relative, in functie de marimea vasului, de numarul de persoane prezente la masa, de legumele folosite.

 

INGREDIENTE

  • carne de vita
  • ceapa
  • morcov
  • porumb fiert
  • mazare (de data asta nu am pus)
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri pasta tomate
  • 150 ml supa de legume
  • cartofi
  • galbenus de ou (un galbenus pentru 4-5 cartofi)
  • unt
  • lapte
  • branza rasa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca):

Pune cartofii curatati si spalati la fiert in apa cu sare.


Intre timp curata ceapa, morcovul si toace-le marunt.


Topeste unt intr-o tigaie si pune ceapa si morcovul. Caleste-le 5 minute.


Adauga carnea de vita pe care in prealabil ai tocat-o prin masina de carne. Caleste-o pana se deschide la culoare, amestecand. Stinge cu supa, adauga sosul de soia , pasta de tomate, sare si piper. Omogenizeaza si lasa la foc mediu, amestecand cand si cand, pana ce carnea e patrunsa bine, si a ramas doar putin lichid. Inainte cu 5 minute de a opri focul adauga si porumbul, mazarea sau alte legume dupa preferinte.


Unge un vas termorezistent cu unt si repartizeaza uniform compozitia de carne.


Din cartofii fierti prepara un piure cremos adaugand unt, galbenusuri, branza rasa si lapte.


Repartizeaza-l uniform peste compozitia de carne si introdu vasul in cuptorul preincalzit, la foc iute, pana cand piureul se rumeneste usor la suprafata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

sebirizescu 1

01.04.2013, 15:49

foarte buna

Panacris 1

03.04.2013, 08:23

Savuroasă! Chiar trebuie probată!

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi si carne