Tocanita cu carne de vita

de Camelya in Vita, 13 Sep 2015 | 1802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g muschi de vita
  • 3 cepe medii
  • 8 cartofi
  • 2 ardei
  • 3 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 300 ml vin rosu
  • 3 linguri de faina
  • suc de rosii
  • patrunjel sau leustean
  • rozmarin
  • cimbru
  • sare si piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de vita:

Pentru inceput spalam bine carnea, dupa care o uscam bine si o taiem cubulete mai mici.O presaram cu faina iar intr-o oala(eu am folosit o oala mai lata ca sa aiba loc si in cuptor) incingem 3-4 linguri de ulei.


Adaugam carnea si o prajim usor. Adaugam apoi morcovii taiati rondele, ceapa taiata fidelute,usturoiul pisat si ardeiul. Lasam pe foc pana cand ceapa devine translucida. Urmatorul pas consta in adugarea vinului si completam cu apa cat sa acoperim carnea. Punem patrunjelul si leusteanul tocat marunt, cate 1 lingurita de rozmarin si cimbru, piper si sare.


Punem capacul la oala si o lasam la foc potrivit pana carnea este foarte bine fiarta si zeama a scazut. Apoi adaugam sucul de rosii. Amestecam si o lasam pana se ingroasa si capata consistenta unui sos. Presaram patrunjel si gata. Daca doriti si garnitura puteti sa faceti un piure de cartofi dar in cazul aceste nu mai puneti cartofi la tocanita sau puteti sa o serviti si cu paste. Noi am servit-o ca atare cu lipie proaspat scoasa din tigaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

merisor 1

15.09.2015, 16:40

Imi plac tocanitele cu carne de vita!

Camelya 1

15.09.2015, 18:06

Catalina L 1

15.09.2015, 21:10

f buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin