Mititei sau mici la gratar

de anisoara in Vita, 8 Iun 2010 | 21114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de carne de vita
  • 200 grame de carne de PORC
  • 1.5 lingura de amidon de cartof
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • miezul de la paine alba de marimea unui ou
  • 4 catei de usturoi
  • 170-200 ml de supa( bulion) de pui
  • sare,
  • piper negru
  • cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei sau mici la gratar:

Se cumpara carnea curata de vita si o bucate de carne porc cu putina grasime. Se taie in bucati si se da prin masina de tocat cu usturoiul curatat.
Se adauga toate ingredientele, fara supa de pui si se amesteca bine.

Secretul principal in reteta de mici - este metoda de amestecare ( de framantare) a carnii tocate.

Cum se prepara carnea tocata ? Se ia un vas mai larg, si se toarna carnea , care a fost tocata impreuna cu usturoiul.Se adauga toate ingredientele, inafara de lichidul - supa de pasare sau apa calduta, in care s-a dizolvat un cubusor concentrat de supa.


Se amesteca bine carnea tocata cu ingredientele si se imprastie in vas. Deasupra se toarna putina supa, si incepeti sa bateti in carnea tocata cu amandoua maini,- in asa mod , cum se joaca copii mici cu apa , batand cu amandoua maini deasupra apei. Tot asa se procedeaza si in cazul de fata.
Se mai toarna lichid si la fel, se procedeaza pana este introdus tot lichidul in carnea tocata cca 10 minute. Acesta este prima etapa.

Dupa aceasta se strange cu mare atentie toata carne intr-un bot, nu se amesteca , pur si simplu il strangeti. Se ia acest bot de tocatura cu amandoua maini, se ridica deasupra vasului si se tranteste in vas. Iar se strange si se arunca in vas- cam de vre-o 30 de ori.

Pentru ce procedam asa? In timpul acestei proceduri toate ingredientele se incheaga intre ele strins, strans.Daca veti face o taietura in tocatura veti observa ca are o consistenta densa ca la un salam.

Pentru ce se toarna lichidul ? pentru ca in aceste fel carnea este suculenta , si dupa prajire sa nu se strange , sa scada in volum micii.Dupa cum stiti, carnea de vita este cam uscata la gust dupa preparare.

Tocatura obtinuta se lasa pentru cateva ore sa se odihneasca in frigider, sau intr-un loc rece. Ar fi bine sa stea si o noapte. Dar nu are mare importanta in acest caz.

Deasemenea, pot sa va recomand acesta metoda de amestecare a a carnii tocate pentru parjoalele care le preparati. O sa fiti multumiti de efectul si gustul ,care il veti obtine in final.


Ce facem mai departe ? Se rupe atent cate o bucata din tocatura si se formeaza micii in forma lungareata, si capetele turtite. Puteti se le rostogoliti putin pe un fund neted de lemn. Si se aranjaza fiecare mititel pe o farfurie plata unsa cu ulei, sau un fund de lemn, uns cu ulei. Se introduce din nou la frigider pentru o ora. Se prajesc pe gratarul incins. In timpul coacerii, este bine sa-i ungeti din cand in cand cu mujdei de usturoi amestecat cu putin ulei.
Se servesc la masa cu cartofi prajiti, salate, verdeturi, muraturi.

Acesta metoda de preparare este a mea , nu este metoda originala, traditionala, alte metode vor fi descrise in alte retete.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei sau mici la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

nadina73 1

10.06.2010, 23:52

super 5 fucru mari si late

anisoara 1

12.06.2010, 16:04

Mersi Nadina

elena1988 1

13.03.2011, 15:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Musaca rumenita cu cascaval