Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion

de Bya Ralu in Curcan, 12 Mar 2015 | 2419 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru cous cous:

  • praf de cous cous
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 dovlecel zucchini
  • vegeta/piper/oregano

Pentru pulpa de curcan:

  • 2 felii de carne de curcan
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri de bulion
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion:

Carnea se condimenteaza pe ambele parti,se pune putin la prajit in ulei de masline,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana cand se evapora alcoolul.


Se completeaza cu apa si se adauga si catelul de usturoi intreg,putin crestat.


Cand scade apa se adauga bulionul,se mai lasa cateva minute dupa care se ia de pe foc.


Intre timp se pregateste cous cous-ul :


Ceapa se taie feliute,iar dovlecelul zucchini il dam pe razatoarea mare,se pun impreuna ca calit in putin ulei de masline.


Se adauga condimentele,se pune apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba cam 5-7 minute.


Se adauga praful de cous cous,apa,se amesteca bine si se mai lasa circa 5 minute(se verifica daca este gata).


Se serveste cous cous cu carne de curcan in sos de bulion

 

TIPS-URI

1

se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

20.03.2015, 19:03

Ce culori frumoase are mancarica ta

Bya Ralu 1

23.03.2015, 03:45

roxana

Bya Ralu 1

23.03.2015, 03:45

mihaela multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan la cuptor