Cous-cous cu legume si pui

de Oana in Pui, 21 Iul 2009 | 29987 vizualizari

 

O mancare super rapida si buna de te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • un piept mare de pui
  • un morcov mare
  • un dovlecel
  • jumatate de ceapa rosie
  • un ardei gras
  • o rosie
  • o ceasca cu cous-cous
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu legume si pui:

Pieptul de pui se taie cuburi mari. Legumele se curata, se spala, jumatate de morcov se da pe razatoarea mica si cealalta se taie bastonase. La fel se procedeaza si cu dovlecelul (asta pentru mofturosii care nu mananca legumele, ii pacalim putin :)) ). Ceapa se toaca marunt, ardeiul gras se taie fasii mai groase. Rosia se decojeste si se da pe razatoarea mica. Se pregateste o cana cu apa fiarta si inca 1 l de apa clocotita.


Buuun! Intr-o cratita cu putin ulei se pune carnea si se perpeleste putin pe toate partile, adaugand cate putina apa calda din cana (sa se inabuseasca mai mult). Se adauga apoi ceapa, morcovul si dovlecelul ras si inca putina apa. Se lasa sa se inmoaie, se adauga sare, piper si boia. Dupa 5 minute se pun si celelate legume, apoi litrul de apa fiarta, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine carnea si legumele.


Se opreste focul, se adauga cous-cous-ul si se lasa acoperit 5 minute. Apoi se amesteca incet cu o spatula si se mai lasa inca 5 minute cu capac, timp in care se va umfla frumos!

 

TIPS-URI

1

Supa se poate strecura, se adauga cous-cous-ul in supa fierbinte si se serveste separat cu legumele, fiacare cum doreste.

2

Pentru un gust deosebit se poate adauga praf de ghimbir si turmenic.

3

In supa de legume se pot adauga legume dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu legume si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ligia Bxl 1

26.12.2010, 20:06

care e problema nu e bun?mie-mi place mult vreau si yo

Samira 1

26.12.2010, 23:02

Draga mea comanligia, eu nu am spus ca nu e bun, eu am contestat faptul ca a fost prezentata ca fiind o reteta din bucataria marocana ! E ca si cum as spune ca palinca din Ardeal este bautura nationala a polonezilor!
O seara linistita si cu tot dragul:
SARBATORI FERICITE !

adry88 1

08.05.2011, 16:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Copanele de pui, cu ciuperci si usturoi