Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi

de MIUTA in Pui, 27 Feb 2011 | 18408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • condimente
  • ulei de masline
  • 6-7 buc.cartofi
  • o ceapa mica
  • 100 g unt
  • patrunjel verde
  • o capatana usturoi
  • 7 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100 g smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi:

Am curatat foarte bine puiul si pe urma l-am condimentat cu sare,piper,boia,vegeta cu gust de pui,rozmarin si ulei de masline.L-am uns foarte bine si pe exterior si pe interior.L-am bagat intr-un borcan de 420g plin cu apa.

Recunosc nu am gasit in casa o sticla si in beci nu mai aveam timp sa cobor.

Am la aragaz si rotisor dar sotul meu nu era acasa si eu nu stiu sa-l instalez.

Asa ca am improvizat si am facut "pui la cuptor pe borcan".

Am pus borcanul cu puiul intr-un vas de yena in care am pus o cana de apa si putin ulei de masline.

Am programat cuptorul 50 min. si l-am lasat la foc potrivit sa se rumeneasca.

Intre timp am curatat cartofii,i-am spalat si i-am taiat cubulete.

I-am pus la fiert in apa cu vegeta.

Am curatat usturoiul,l-am pisat si am facut o maioneza cu ulei de floarea soarelui si la sfarsit am adaugat smantana in maioneza

.Am terminat maioneza si m-am ocupat de cartofi.

Intre timp am mai stropit puiul cu sosul din vasul yena.

Am mai marit perioada de coacere inca 40 minute.

Am pus intr-o cratita 100 g unt la topit.

Peste untul topit am pus o ceapa mica tocata foarte fin.

Am lasat ceapa cateva minute la calit.

Am stors cartofii care erau aproape fierti si i-am pus in cratita peste untul topit si ceapa.

Am pus piper,sare si patrunjel verde tocat.

Am scos puiul din cuptor,l-am portionat si l-am servit cu cartofii natur si maioneza de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu fenel si piure de cartofi