Couscous cu legume si copanele

de Ina in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2010 | 4527 vizualizari

 

O mancarica delicioasa , inspirata din retetele Mihăi

 

INGREDIENTE

  • 10 copanele de la aripioare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1 morcov de gradina ( daca e de cumparat, folosesti doar jumatate, ca-s mai mari )
  • 200 ml suc de rosii 
  • 3 - 4 catei usturoi
  • busuioc
  • sare 
  • piper
  • 250 g cus cus
  • 4-5 linguri ulei de palmier
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Couscous cu legume si copanele:


Tocam legumele si le calim in putin ulei de palmier. Adaugam copanelele si sucul de rosii, apoi potrivim de sare si piper. Spre final punem si usturoiul feliat.


Separat, prajim cuscus-ul in ulei de palmier pana devine putin auriu. Eu am avut un cuscus foarte fin, cu bobul mic dar foarte gustos. Adaugam 500 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc mic, pana se umfla. Daca este nevoie, mai adaugam apa fierbinte. Condimentam cu busuioc maruntit.


Cand cuscus-ul e fiert il adaugam peste carnea cu legume, lasand sa mai dea 2-3 clocote.


Este excelent cald, dar si rece.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Couscous cu legume si copanele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

aziz 1

12.12.2010, 08:33

vai de mult nu am facut ,si noua ne place tare

Ina 1

12.12.2010, 09:34

nici eu nu mai facusem de ceva vreme, si chiar a fost excelent!

MotanLaOale 1

13.12.2010, 09:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor (facut pe sticla),cu garnitura de legume