Sarmale la cuptor

de Lau in Mancaruri cu carne, 2 Mar 2011 | 16499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata(sa fie amestecata de porc si vita)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • condimente pentru sarmale
  • sare
  • 500 g orez
  • 200 ml bors acru
  • varza
  • 2 linguri de bulion
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina alba
  • 500g ulei
  • 2 felite de slanina sau carne afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale la cuptor:

Punem carnea intr-un lighean, spalam orezul, il scurgem bine de apa, il adaugam peste carne. Adaugam ouale, faina, condimentele, patrunjelul si amestecam bine.

Intr-o tigaie punem uleiul sa se incalzeasca, adaugam ceapa tocata o lasam sa se caleasca putin, adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca putin, adaugam bulionul si mai lasam un pic. Compozitia o punem peste carne, adaugam cimbru, sare dupa gust si amestecam bine.

Intr-o oala punem apa cu sare, o punem pe foc si cand fierbe adaugam varza careia i-am taiat capacul, o punem in apa si o lasam sa se opareasca putin.

Intr-o alta oala punem varza sau cotoarele de varza la fund, adaugam slanina sau carnea. Luam cate o frunza si punem cu lingura compozitia de carne si le impaturim bine. Nu punem oala plina cu sarmale pentru ca atunci cand fiebe orezul va da in foc

Cand terminam de impaturit sarmalele, intr-un castron mai mare adaugam o cana de bors acru, un pic de sare amestecam bine si punem peste sarmale. Daca mai este nevoie adaugam apa pana se acopera sarmalele, invelim sarmalele cu frunze deasupra, punem folie alimentara in loc de capac la oala, dam la cuptorul incalzit.

Pofta buna

TIPS-URI

1

bunica m-a invatat sa nu oparesc orezul pentru ca ies mai gustoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

deyutzky 1

02.03.2011, 22:11

am venit si la o sarmaluta ca e tare bunutza

Lau 1

03.03.2011, 10:23

deyutzky poti sa iei si 2

mamaieelena 1

05.03.2011, 19:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de dovlecei cu carne tocata de pui