Sarmale la cuptor

de Lau in Mancaruri cu carne, 2 Mar 2011 | 11238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata(sa fie amestecata de porc si vita)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • condimente pentru sarmale
  • sare
  • 500 g orez
  • 200 ml bors acru
  • varza
  • 2 linguri de bulion
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina alba
  • 500g ulei
  • 2 felite de slanina sau carne afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale la cuptor:

Punem carnea intr-un lighean, spalam orezul, il scurgem bine de apa, il adaugam peste carne. Adaugam ouale, faina, condimentele, patrunjelul si amestecam bine.


Intr-o tigaie punem uleiul sa se incalzeasca, adaugam ceapa tocata o lasam sa se caleasca putin, adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca putin, adaugam bulionul si mai lasam un pic. Compozitia o punem peste carne, adaugam cimbru, sare dupa gust si amestecam bine.


Intr-o oala punem apa cu sare, o punem pe foc si cand fierbe adaugam varza careia i-am taiat capacul, o punem in apa si o lasam sa se opareasca putin.


Intr-o alta oala punem varza sau cotoarele de varza la fund, adaugam slanina sau carnea. Luam cate o frunza si punem cu lingura compozitia de carne si le impaturim bine. Nu punem oala plina cu sarmale pentru ca atunci cand fiebe orezul va da in foc


Cand terminam de impaturit sarmalele, intr-un castron mai mare adaugam o cana de bors acru, un pic de sare amestecam bine si punem peste sarmale. Daca mai este nevoie adaugam apa pana se acopera sarmalele, invelim sarmalele cu frunze deasupra, punem folie alimentara in loc de capac la oala, dam la cuptorul incalzit.


Pofta buna

 

TIPS-URI

1

bunica m-a invatat sa nu oparesc orezul pentru ca ies mai gustoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

deyutzky 1

02.03.2011, 22:11

am venit si la o sarmaluta ca e tare bunutza

Lau 1

03.03.2011, 10:23

deyutzky poti sa iei si 2

mamaieelena 1

05.03.2011, 19:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi