Friptura din pulpa de porc inabusita ,cu garnitura de cartofi

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 14 Oct 2011 | 11388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpa de porc de circa 1 kg
  • ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • ierburi de Provence
  • 5-6 cartofi
  • boia de ardei
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din pulpa de porc inabusita ,cu garnitura de cartofi:

Spalam carnea, indepartam pielitele, o lasam la scurs si apoi o condimentam dupa gust cu sare,piper si ierburi de Provence. Intr-o tigaie in care am incins uleiul frigem carnea pe ambele parti circa 10 -15 min.pana se rumeneste. Adaugam apoi 1 cana cu apa ,acoperim vasul si lasam la foc circa 45-50 min. dupa care adaugam cartofii curatati si apoi taiati in sferturi sau jumatati si condimentati cu sare,piper si boia. Curatam si usturoiul si adaugam si cateii intregi.

Acoperim vasul si lasam la foc inca circa 30 min.avand grija ca din cand in cand sa mai intoarcem bucata de carne de pe o parte pe alta si daca este cazul sa mai adaugam apa. Carnea trebuie sa se fragezeasca si sa fie bine facuta.

Lasam sa se racoreasca si apoi taiem friptura felii potrivite pe care le asezam pe un platou fierbinte alaturi degarnitura de cartofi.patrunsa iar zeama sa scada in totalitate.

Merge minunat de bine acompaniata de un pahar cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de porc inabusita ,cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (78)

RuxyRux 1

19.10.2011, 21:58

Bucataras Medi 1

19.10.2011, 22:10

multumesc Mirela................

Bucataras Medi 1

19.10.2011, 22:10

si io iube pi tini Ruxy..................

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas cu cartofi si carnati