Covrigei crocanti de post

de Ina in Mancaruri de post, 18 Mar 2017 | 1997 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la Gina Bradea. Covrigeii sunt crocanti, dar totodata si fragezi.
 
 "retete de post economice"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calda
  • 7 g drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • seminte de mac, chimen, susan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei crocanti de post:

Intr-un vas incapator, cernem faina ( chiar si de doua ori) pentru a o aerisi.


Intr-un castron, punem 50 ml apa calda cu zaharul, drojdia si o lingura de faina. Amestecam cu o furculita si lasam la loc cald sa-si dubleze volumul ( pana face basicute ).


Facem cu mana o scobitura in mijlocul gramezii de faina si turnam sarea si maiaua ( drojdia crescuta ), apoi incepem framantarea, adaugand, putin cate putin, restul de apa calda (cat sa nu friga). Cand toata faina este incorporata, adaugam si uleiul de masline si framantam pana la incorporare completa. Acoperim vasul si il lasam la caldura ( eu l-am pus pe calorifer ) pana ce aluatul isi dubleaza volumul ( cca 30 minute ).


Luam bucati din aluat pe care le intindem pe masa infainata si din care vom decupa covrigi. Eu m-am folosit de o forma speciala, dar m-am jucat si cu formele alfabet primite de la Mos Craciun :X :))


Asezam covrigii formati in tava tapetata cu hartie de copt, ii lasam sa mai creasca apoi ii ungem cu apa si presaram desupra seminte de mac, chimen, susan...dupa preferinte.


Coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana devin usor aurii.

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date, am copt 3 tavi ( cca. 90 covrigei )

2

Semintele de mac si chimen pot fi incorporate in aluat, odata cu intinderea foilor.

3

Daca dorim covrigi crocanti, vom intinde foaia mai subtire si vom coace mai mult, avand grija sa nu ardem covrigii.

4

Pentru covrigi cu miez moale, vom intinde foaia mai groasa si vom coace mai putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei crocanti de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ina 1

20.03.2017, 21:01

Miha, l-am mancat eu pe tot )))))))

Ina 1

20.03.2017, 21:01

Va multumesc

NycoletaUsurelu 1

23.03.2017, 07:32

Foarte buni ii ador

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu cartofi