Covrigei sarati, fragezi

de adinaciosescu in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2011 | 41780 vizualizari

 

E o reteta pe care o stiu de la bunica mea si care o prestez de fiecare data cu amintiri .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 300 grame de untura de casa
  • o "manuta "de sare pentru aluat
  • 2 oua intregi+1 ou pentru uns covrigii
  • 50 grame de drojdie proaspata
  • lapte caldut aproximativ 150 ml.
  • facultativ putina smantana pentru framantat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei sarati, fragezi:

Faci maiaua din drojdie,zahar si lapte caldut,lasi sa dospeasca bine.


Intre timp pui sarea in faina,amesteci bine,apoi untura(unsoare se zice in partea noastra)si freci bine,ouale si maiaua dospita.


Framanti bine vorba bunicii mele"pana asuda grinda".Cu cat framanti mai bine,ies covrigei mai fini.


Intinzi in foaie nu prea subtiri ca se usuca,nu prea grosi ca ei mai cresc.


Tai cu forma sau poti doar cu cutitul,ungi cu ou deasupra sa capete o culoare frumoasa,presari cu chimen sau sare mare si coci pana devin aurii.


 

TIPS-URI

1

poti folosi in loc de untura,margarina,dar ies mai putin sfaramiciosi

2

poti face un scrob de apa,faina si sare cu care sa ungi covrigii cu 10 min inaite de a-i scoate din cuptor(in loc de chimen)

3

din 1kg. de faina mie mi-a iesit 1,400 kg. covrigei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei sarati, fragezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

jolygina 1

04.08.2011, 23:09

foarte buni da-i su un pahar de bere

adinaciosescu 1

05.08.2011, 14:19

Multumesc tuturor.

mamaieelena 1

09.08.2011, 21:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Trio de humus reteta
  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturugă de Crăciun

de Ancutsa 6

ieri la 19:43

 Supa cu baby  spanac si smantana

ieri la 14:34

Piure de dovleac copt, congelat

ieri la 09:33

Mix pentru ciocolata calda de casa

de Rocsi 9

pe 06.12 la 20:01

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pateu si ton