Covrigi ca la '' Pity ''

de pity19 in Piine, 20 Feb 2014 | 1594 vizualizari

 

Foarte buni,ca la brutarie . :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina ,
  • 150 ml lapte ,
  • 150 ml apa,
  • 25 gr drojdie ,
  • 1 lingurita sare ,
  • o lingurita zahar
  • pentru crusta cu sare :
  • o lingura faina,
  • o lingura apa ,
  • o lingura sare ,
  • galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi ca la '' Pity '':

Se pune faina intr-un bol, se adauga drojdia (care a fost dizolvata cu apa calda), se adauga laptele, apa ramasa, lingurita de sare, zahar. Se framanta un aluat nelipicios. Se da la odihnit in loc caldut cca o ora.


Dupa ce s-a odihnit se unge masa cu faina, se intinde jumatate din aluat. Se taie franjuri lungi, se indoaie in forma unui covrig, se unge cu ou. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, in tava mea au incaput cate 4; se ung cu galbenus de ou. Se pun in cuptorul preincalzit la 200 grade; se lasa 20 de minute, se scot, se da cu o lingura in zig zag crusta pregatita cu sare; se mai lasa la cuptor 15 minute.


Sunt absolut deliciosi ! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi ca la '' Pity ''" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

pity19 1

20.02.2014, 19:19

multumesc

danakarin 1

21.02.2014, 07:35

Buuni

pity19 1

21.02.2014, 14:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu mac