Covrigi cu miere si susan

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 22 Mar 2011 | 5859 vizualizari

 

Pentru ca ieri s-au dus prea repede cornurile cu gem, am mai facut si azi niste covrigi cu miere si susan, foarte buni.

 

INGREDIENTE

  • 250 - 300 g faina
  • 3 linguri de miere
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 125 ml lapte
  • 1 cubulet de unt/margarina
  • sare
  • o lingurita zahar
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu miere si susan:

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput sa se umfle adaugam amestecul de lapte cu miere si margarina, faina si sarea si incepem sa framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini, in cazul meu pana cand aluatul nu se lipeste de peretii bolului. Lasam aluatul sa creasca o ora la caldura.

Dupa ce a crescut impartim aluatul in 4 parti egale, fiecare parte o taiem pe jumatate si formam snurulete pe care le rasucim, 2 cate 2.
Le punem intr-o tava tapetata cu hartir de copt  si le mai lasam inca 20-30 de minute sa creasca, dupa care le ungem cu miere si presaram susan deasupra si dam la cuptorul preincalzit 40 - 45 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu miere si susan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu cas si chimen