Patratele cu nuca crocante

de iri_iri in Dulciuri, 4 Mar 2012 | 3897 vizualizari

 

Aceste prajiturele costituie o alta varianta vestitei baclavale pe care am preferat sa o insiropez mult mai putin decat cerea reteta . va spun sincer este la fel de buna si crocanta.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinte,
  • 500g de nuci macinate,
  • 200g zahar,
  • ulei de masline,
  • margarina pentru uns.       
  • pentru sirop:
  • 250ml apa,
  • 3 linguri de zahar si esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cu nuca crocante:

pentru inceput am copt un pic nuca in cuptor apoi am macinat-o.apoi am amestecat-o cu 200g de zahar.


separat am pregatit foile de placinta pe care le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei pentru a nu se rupe.


am uns 2 foi cu ulei de masline si am asezat apoi nuca ,in functie de cat vrea fiecare,apoi am rulat-o si am asezat-o in tava ,care am uns-o cu margarina.


dupa ce am terminat toate foile si nuca ,am taiat ruladele formate in patrate .


am bagat tava la cuptor si am lasat-o pana s-a copt deasupra si am am scos tava ,pentru a insiropa patratele cu siropul fiert facut din apa,zahar si esenta.


apoi am mai lasat tava la cuptor inca 15 minute .


putin insiropate ,dar super crocante


sa aveti pofta si spor la mancat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu nuca crocante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Sim0na 1

05.03.2012, 08:07

Ador baclavaua, deci... sigur imi place si varianta asta!

Aurelia 07_07 1

05.03.2012, 10:27

Doamne cit de bune sunt

MotanLaOale 1

05.03.2012, 11:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Baclava