Covrigi cu sare si mac

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 27 Dec 2016 | 3914 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
    • 100 ml ulei
    • 200 ml lapte caldut
    • 250 ml apa calduta
    • 1 lingura de zahar
    • 1 lingurita de sare
    • 30 g drojdie proaspata
    • 1 ou pentru uns
    • mac
    • 2 linguri de faina+ 1 lingurita de sare pentru glazura
Portii: 21
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu sare si mac:

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga si zaharul si se amesteca bine. Adaugam uleiul, apa calduta si jumatate din faina si amestecam bine cu o lingura.

Se adauga si restul de faina si sarea si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale si nelipicios.

Se lasa la dospit in loc ferit de curenti (eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa) pentru 30-35 de minute.

Pe suprafata de lucru unsa cu ulei se taie bucati aproximativ egele din coca si se intind intre palme suluri subtiri de grosimea unui deget mic sau chiar mai subtiri ca vor creste destul de mult.

Se da forma covrigilor si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu oul batut si se presara mac.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute. Intre timp pregatim glazura: amestecam 2 linguri de faina cu 1 lingurita de sare si 10 linguri de apa. Va rezulta o pasta foarte subtire.

Scaoatem covrigii din cuptor, ii stropim din abundenta cu glazura si dam la loc la cuptor pentru inca 2-3 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dupa ce se racesc, covrigii se acopera cu folie alimenara sa se pastreze fragezi.

2

Ies 21 de covrigi din aceasta compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu sare si mac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saratele