Covrigi cu sare si mac

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 27 Dec 2016 | 3885 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
    • 100 ml ulei
    • 200 ml lapte caldut
    • 250 ml apa calduta
    • 1 lingura de zahar
    • 1 lingurita de sare
    • 30 g drojdie proaspata
    • 1 ou pentru uns
    • mac
    • 2 linguri de faina+ 1 lingurita de sare pentru glazura
Portii: 21
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu sare si mac:

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga si zaharul si se amesteca bine. Adaugam uleiul, apa calduta si jumatate din faina si amestecam bine cu o lingura.

Se adauga si restul de faina si sarea si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale si nelipicios.

Se lasa la dospit in loc ferit de curenti (eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa) pentru 30-35 de minute.

Pe suprafata de lucru unsa cu ulei se taie bucati aproximativ egele din coca si se intind intre palme suluri subtiri de grosimea unui deget mic sau chiar mai subtiri ca vor creste destul de mult.

Se da forma covrigilor si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu oul batut si se presara mac.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute. Intre timp pregatim glazura: amestecam 2 linguri de faina cu 1 lingurita de sare si 10 linguri de apa. Va rezulta o pasta foarte subtire.

Scaoatem covrigii din cuptor, ii stropim din abundenta cu glazura si dam la loc la cuptor pentru inca 2-3 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dupa ce se racesc, covrigii se acopera cu folie alimenara sa se pastreze fragezi.

2

Ies 21 de covrigi din aceasta compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu sare si mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pogaci cu jumeri