Covrigi cu sare si mac

de noiinbucatarie in Aperitive / Garnituri, 27 Dec 2016 | 536 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
    • 100 ml ulei
    • 200 ml lapte caldut
    • 250 ml apa calduta
    • 1 lingura de zahar
    • 1 lingurita de sare
    • 30 g drojdie proaspata
    • 1 ou pentru uns
    • mac
    • 2 linguri de faina+ 1 lingurita de sare pentru glazura
Portii: 21
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu sare si mac:

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga si zaharul si se amesteca bine. Adaugam uleiul, apa calduta si jumatate din faina si amestecam bine cu o lingura.


Se adauga si restul de faina si sarea si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale si nelipicios.


Se lasa la dospit in loc ferit de curenti (eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa) pentru 30-35 de minute.


Pe suprafata de lucru unsa cu ulei se taie bucati aproximativ egele din coca si se intind intre palme suluri subtiri de grosimea unui deget mic sau chiar mai subtiri ca vor creste destul de mult.


Se da forma covrigilor si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu oul batut si se presara mac.


Se dau la cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute. Intre timp pregatim glazura: amestecam 2 linguri de faina cu 1 lingurita de sare si 10 linguri de apa. Va rezulta o pasta foarte subtire.


Scaoatem covrigii din cuptor, ii stropim din abundenta cu glazura si dam la loc la cuptor pentru inca 2-3 minute.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dupa ce se racesc, covrigii se acopera cu folie alimenara sa se pastreze fragezi.

2

Ies 21 de covrigi din aceasta compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu sare si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

noiinbucatarie 1

28.12.2016, 11:13

acum te servesc cu unul si cu o

miki_a 1

30.12.2016, 16:23

noiinbucatarie 1

30.12.2016, 18:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Covrigei