Cartofi gratinati

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2012 | 10843 vizualizari

 

Am gasit aici multe retete pentru cartofi gratinati si m-am hotarat sa incerc. Priviti ce mi-a iesit...o garnitura delicioasa pentru pulpele la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si jumatate cartofi noi
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 200 g cascaval
  • 300 g branza telemea
  • 3 oua
  • o cutie crema de branza cu smantana Delaco
  • unt pentru uns tava
  • putina sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand s-au fiert, ii lasam la racit, apoi ii decojim si ii dam pe razatoare.

Dam pe razatoare cascavalul si branza. Ouale le amestecam cu smantana si putina sare. Eu nu am pus deloc pentru ca era branza destul de sarata.

Ungem tava cu unt si punem jumatate din cartofi. Intindem crema de branza peste ei si presaram branza rasa. Intindem cartofii ramasi, peste care turnam compozitia cu smantana si oua. Amestecam putin sa se patrunda bine in intreaga compozitie.

Deasupra presaram cascavalul.

Introducem la cuptor 45 minute la foc mic (cuptorul preincalzit).

Se serveste ca garnitura la friptura sau alaturi de o salata bogata (le puteti combina).

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cartofi gratinati-0
Cartofi gratinati-1
Cartofi gratinati-2
Cartofi gratinati-3
Cartofi gratinati-4
Cartofi gratinati-5
Cartofi gratinati-6

COMENTARII (14)

jolygina

jolygina 1

26.08.2012, 19:02

foarte bine arata ,vreau

Bya Ralu

Bya Ralu 1

21.09.2012, 11:27

maerean_alina_maria

maerean_alina_maria 1

11.12.2013, 17:27

tocmai am facut e foarte bun!!!
au mancat si copii ca niciodata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!