Cartofi gratinati

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2012 | 11365 vizualizari

 

Am gasit aici multe retete pentru cartofi gratinati si m-am hotarat sa incerc. Priviti ce mi-a iesit...o garnitura delicioasa pentru pulpele la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si jumatate cartofi noi
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 200 g cascaval
  • 300 g branza telemea
  • 3 oua
  • o cutie crema de branza cu smantana Delaco
  • unt pentru uns tava
  • putina sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand s-au fiert, ii lasam la racit, apoi ii decojim si ii dam pe razatoare.


Dam pe razatoare cascavalul si branza. Ouale le amestecam cu smantana si putina sare. Eu nu am pus deloc pentru ca era branza destul de sarata.


Ungem tava cu unt si punem jumatate din cartofi. Intindem crema de branza peste ei si presaram branza rasa. Intindem cartofii ramasi, peste care turnam compozitia cu smantana si oua. Amestecam putin sa se patrunda bine in intreaga compozitie.


Deasupra presaram cascavalul.


Introducem la cuptor 45 minute la foc mic (cuptorul preincalzit).


Se serveste ca garnitura la friptura sau alaturi de o salata bogata (le puteti combina).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

jolygina 1

26.08.2012, 19:02

foarte bine arata ,vreau

Bya Ralu 1

21.09.2012, 11:27

maerean_alina_maria 1

11.12.2013, 17:27

tocmai am facut e foarte bun!!!
au mancat si copii ca niciodata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu carne tocata si legume