Tarta aperitiv cu ciuperci

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2011 | 5282 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 2 cepe
  • 4 catei usturoi
  • 2 cutii ciuperci taiate
  • 1 lingura unt
  • 1 ardei iute
  • 300 g smantana
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml coniac
  • 50 g cascaval
  • un varf cutit boia iute
  • piper mozaic
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu ciuperci:

am folosit o ceapa alba si una rosie pe care le-am curatat si le-am tocat marunt, impreuna cu usturoiul.
Untul il punem intr-o tigaie mai mare in care calim ceapa si usturoiul.Adaugam apoi ardeiul iute si ciupercile taiate si ele marunt, lasam 5 minute sa fiarba in apa ce o lasa ciupercile, apoi adaugam coniacul, reducem focul, asezonam si lasam sa fiarba cam 15 minute, apoi lasam sa se raceasca.
Intr-un bol amestecam smantana, ouale batute,boia, laptele, sare si piper proaspat macinat.
Intr-o tava mai maricica unsa cu unt, asezam foaie de copt si tapetam cu aluatul de foietaj. Asezam ciupercile, peste ele smantana amestecata cu ouale , radem cascaval deasupra si dam la cuptorul dinainte incalzit pina se coace bine si se formeaza o crusta aramie deasupra.
Se lasa sa se raceasca putin , apoi se taie in  forma dorita.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

LUK 1

03.01.2011, 14:36

yummy

madi_marin 1

03.01.2011, 21:59

arata minunat..... am facut si eu ceva asemanator mai demult...si stiu ca e foarte foarte bun.....

raluxas 1

05.01.2011, 07:09

super,,,,cu coniac,,,,cred ca e satioasa si nici grea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!