Tarta aperitiv cu ciuperci

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2011 | 5429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 2 cepe
  • 4 catei usturoi
  • 2 cutii ciuperci taiate
  • 1 lingura unt
  • 1 ardei iute
  • 300 g smantana
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml coniac
  • 50 g cascaval
  • un varf cutit boia iute
  • piper mozaic
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu ciuperci:

am folosit o ceapa alba si una rosie pe care le-am curatat si le-am tocat marunt, impreuna cu usturoiul.

Untul il punem intr-o tigaie mai mare in care calim ceapa si usturoiul.Adaugam apoi ardeiul iute si ciupercile taiate si ele marunt, lasam 5 minute sa fiarba in apa ce o lasa ciupercile, apoi adaugam coniacul, reducem focul, asezonam si lasam sa fiarba cam 15 minute, apoi lasam sa se raceasca.

Intr-un bol amestecam smantana, ouale batute,boia, laptele, sare si piper proaspat macinat.

Intr-o tava mai maricica unsa cu unt, asezam foaie de copt si tapetam cu aluatul de foietaj. Asezam ciupercile, peste ele smantana amestecata cu ouale , radem cascaval deasupra si dam la cuptorul dinainte incalzit pina se coace bine si se formeaza o crusta aramie deasupra.

Se lasa sa se raceasca putin , apoi se taie in forma dorita.



Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

LUK 1

03.01.2011, 14:36

yummy

madi_marin 1

03.01.2011, 21:59

arata minunat..... am facut si eu ceva asemanator mai demult...si stiu ca e foarte foarte bun.....

raluxas 1

05.01.2011, 07:09

super,,,,cu coniac,,,,cred ca e satioasa si nici grea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri aperitiv cu sunca si masline