Covrigi cu susan si sare

de Angelina_Elena in Piine, 26 Feb 2014 | 3436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 15 covrigi medii:
  • 900 g faina
  • 40 g drojdie proaspata (2 pachetele)
  • 2 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 g iaurt grecesc
  • 1 lingura unt (la temperatura camerei)
  • apa calduta
  • In plus:
  • 1 ou
  • susan
  • sare mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu susan si sare:

Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta.


Se omogenizeaza bine, apoi se lasa la odihnit pentru 10 minute.


Intr-un vas incapator se cerne faina, se adauga sarea, drojdia, iaurtul, untul si incepem sa adaugam apa calduta.


Se framanta pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.


Se pune la crescut pentru o ora, la loc caldut, ferit de curenti si acoperit cu un prosop curat.


Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in 15 bucati egale.


Fiecare bucata intinde sub forma de sul, se impleteste la capete si se aduce inspre mijloc.


Punem covrigii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii acoperim cu un prosop curat si ii mai lasa 20 de minute la crescut.


Ii ungem apoi cu oul batut cu un praf de sare, presaram sare mare si susan peste si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.


Ii savuram proaspeti scosi din cuptor sau ii pastram in pungi de plastic.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu susan si sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lia_ 1

27.02.2014, 21:49

cine poate refuza?

laura_n 1

02.03.2014, 13:10

o frumusete de covrigi!

Angelina_Elena 1

02.03.2014, 13:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de  porc in sos aromat

de katty 6

ieri la 14:06

Piure de spanac cu oua

de katty 6

ieri la 13:21

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

pe 03.03 la 09:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mucenici moldovenesti
  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de  porc in sos aromat

de katty 6

ieri la 14:06

Piure de spanac cu oua

de katty 6

ieri la 13:21

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

pe 03.03 la 09:17

RETETA RECOMANDATA
Brezel - covrigi nemtesti