Covrigi pufosi cu faina si seminte de in

de Valclaudia in Piine, 22 Mai 2017 | 763 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 2 linguri faina de in
  • 3 linguri seminte de in
  • 50 ml ulei
  • 750 gr faina de tip 650
  • 750 ml apa calduta
  • pentru presarat deasupra putina sare si seminte de in
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi pufosi cu faina si seminte de in:

Zdrobim intr-un vas, drojdia intre degete, adaugam sarea si zaharul.


Amestecam pana devine lichida, adaugam faina de in, apa calduta, uleiul, semintele de in si faina de tip 650.


Vom obtine un aluat usor uleios pe care il vom imparti in 15 bucati de marime aproximativ egala.


Preincalzim cuptorul la 50 grade C.


Tapetam doua tavi cu hartie de copt.


Modelam aluatul in forma de covrigi, ii asezam in tavi si presaram putina sare peste ei si seminte de in.


Dam tavile la cuptor pentru 30 minute, ii lasam la dospit, apoi ridicam temperatura la 175 grade C, pornim functia de coacere cu ventilatie si lasam covrigii la rumenit, in jur de 35 minute.


Scoatem covrigii din cuptor si din tava pe un gratar.


Ii servim fierbinti sau reci, acasa, la scoala sau la munca, in parc sau la picnic in asteptarea gratarului :)


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi pufosi cu faina si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

22.05.2017, 18:21

Rocsi 1

22.05.2017, 19:54

Servesc oricand un covrig cald!

cristinutanicolita 1

25.05.2017, 06:43

Buni!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Desert tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Covrigi