Cozonac

de ionela2682 in Dulciuri, 5 Iun 2011 | 2088 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma a face cozonac mi se parea o chestie imposibila...iar acum este un dulce pe care-l prepar mereu....si de fiecare data -mi iese extraordinar ( asa :lauda-ma gura ca deaia-ti dau sa mananci !)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 2 cozonaci:
  • 2 cani lapte
  • 1 1/2 cani zahar
  • 5 galbenusuri
  • coaja si suc de lamaie
  • esenta de rom
  • 1 cub de drojdie
  • sare
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde ( +/- 1 kg)
  • Umplutura,
  • ciocolata
  • stafide
  • nuca
  • 2-3 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul,se dauga apoi aromele


-se incepe adaugarea fainii framantand aluatul cu mana ..pana obtinem un aluat mai tare(nu va face-ti griji ,se va mai inmuia in momentul in care se adauga uleiul)


--incepem sa adaugam putin cate putin ulei caldut,framantand in total cam 15 min,pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini


-se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volmul


-turnam aluatul pe masa de lucru ,adaugam stafidele ,si-l mai framantam putin pana ce stafidele sunt inprastiate uniform in aluat


-impartim aluatul in 4 bucati de greutate identica


-ciocolata rasa se amesteca cu putin ulei .


-se intind bucatile de aluat in foaie cat mai subtire,se unge cu compozitia de ciocolata se presara nuca si se ruleaza strans


-se vor impleti cate 2 sulurile de mai sus ,se pun in tava de cozonac cu hartie de copt pentru o coacere uniforma


-se acopera cozonacii si se dau la loc cald pana cresc frumos


-se ung cu galbenus de ou amestecat cu 3-4 lg de lapte,se presara deasupra susan,mac sau zahar.


-se dau la cuptor la inceput la o temperatura mai mica 160 grade ( treapta 2 la cptorul cu gaz )iar spre final marim temperatura pentru a se rumenii frumos( 180G(Treapta 3 la cuptorul cu gaz)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ionela2682 1

06.06.2011, 18:15

Multumesc mult fetelor!

Lau 1

06.06.2011, 20:51

bunnn

lilik 1

07.06.2011, 02:20

tare frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac din rulade cu ciocolata