Clatite banatene

de ela in Dulciuri, 14 Noi 2011 | 2108 vizualizari

 

sa n u imi cereti,sunt facute in vara :)))) le vazusem pe la Gaby si imi facuse pofta :))

 

INGREDIENTE

  • CLATITE:
  • 350 gr faina
  • 500 ml lapte(si ceva de rezerva pentru a subtia compozitia mai tarziu)
  • 3 oua
  • 4 linguri apa minerala
  • UMPLUTURA:
  • 1 plic zahar vanilat bourbon(sau obisnuit)
  • 500 gr branza dulce
  • 50 gr stafide
  • 1 esenta rom
  • 200 ml smantana
  • putin unt
  • 3 oua
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Pregatim aluatul de clatite:amestecam laptele cu faina,apoi la sfarsit punem apa si ouale batute.Lasam 30minute la rece,apoi facem clatitele(daca compozitia este prea groasa,mai punem lapte).


Stafidele le lasam 30minute in esenta de rom,apoi le scoatem si le lasam sa se scurga.


Amestecam branza de vaci cu stafidele,zaharul vanilat,1 ou si zahar dupa preferinte.Umplem clatitele cu aceasta compozitie si le rulam apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt.Deasupra clatitelor punem putin unt din loc in loc.


Separam galbenusurile de albusuri la 3oua.Batem galbenusurile impreuna cu 3-4linguri zahar,zaharul vanilat si smantana si punem sosul peste clatite.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si 3linguri de zahar,pana se intaresc apoi punem peste clatite si sos si dam la cuptorul preincalzit,lasand usa intredeschisa,pana se rumeneste frumos deasupra compozitia.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Bucataras Medi 1

15.11.2011, 20:01

ei bine atuncea nu cer.....da de salivat pot?................

ela 1

15.11.2011, 20:19

Maria,numai sa nu ne ineci

danakarin 1

15.11.2011, 21:22

Da, sigur, si stau in München, dar am stat 40 de ani in Timisoara !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene