Cozonac

de LadyCrs in Dulciuri, 2 Mai 2013 | 14346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 cubulete drojdie
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 5+1 galbenus
  • o lg sare
  • esenta dupa gust
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • cacao
  • rahat
  • stafide
  • ciocolata de menaj
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Incalzim laptele cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.


Il lasam la racit.


Intre timp punem faina intr-un vas incapator si pregatim maiaua ( din drojdie, o lingurita de zahar si 3 linguri de lapte si lasam la crescut). Cand isi dubleaza volumul incepem sa framantam usor cu ajutorul furculitel si adaugam laptele putin cate putin luand mereu faina de pe margini. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam cele 5 galbenusuri frecate.


Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Incepe procesul framantarii: inmuiem mainile in unt , nu il turnam pe tot odata.


Timp de 30 de minute framantam si iar framantam. Apoi lasam aluatul la dopsit pentru 45 de minute acoperit bine si la caldurica.


Impartim in 2 parti egale. Ungem suprafata de lucru cu ulei si incepem sa intindem aluatul. Punem cacao, stafide, rahar, ciocolata de menaj sau orice umplutura vrem noi.


Il asezam in tavile acoperite cu foaie de copt si unde cu ulei.


Inainte de a il introduce la cuptor ii ungem cu galbenus de ou si presaram deasupa nuca de cocos sau zahar.


Ii coacem la foc potrivit timp de 40-45 de minute.(testam cu scobitoarea)


Inainte sa ii scoatem din tavi ii lasam sa se raceasca.


Ii acoperimin folie de aluminiu si ii lasam deoparte pana ii vom servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mirela0911 1

03.05.2013, 14:37

cum arata! Bravo!

gaby_duceag 1

04.05.2013, 07:28

Bravo!

adry88 1

04.05.2013, 08:32

tare buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute