Cozonac

de LadyCrs in Dulciuri, 2 Mai 2013 | 13629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 cubulete drojdie
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 5+1 galbenus
  • o lg sare
  • esenta dupa gust
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • cacao
  • rahat
  • stafide
  • ciocolata de menaj
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Incalzim laptele cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.


Il lasam la racit.


Intre timp punem faina intr-un vas incapator si pregatim maiaua ( din drojdie, o lingurita de zahar si 3 linguri de lapte si lasam la crescut). Cand isi dubleaza volumul incepem sa framantam usor cu ajutorul furculitel si adaugam laptele putin cate putin luand mereu faina de pe margini. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam cele 5 galbenusuri frecate.


Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Incepe procesul framantarii: inmuiem mainile in unt , nu il turnam pe tot odata.


Timp de 30 de minute framantam si iar framantam. Apoi lasam aluatul la dopsit pentru 45 de minute acoperit bine si la caldurica.


Impartim in 2 parti egale. Ungem suprafata de lucru cu ulei si incepem sa intindem aluatul. Punem cacao, stafide, rahar, ciocolata de menaj sau orice umplutura vrem noi.


Il asezam in tavile acoperite cu foaie de copt si unde cu ulei.


Inainte de a il introduce la cuptor ii ungem cu galbenus de ou si presaram deasupa nuca de cocos sau zahar.


Ii coacem la foc potrivit timp de 40-45 de minute.(testam cu scobitoarea)


Inainte sa ii scoatem din tavi ii lasam sa se raceasca.


Ii acoperimin folie de aluminiu si ii lasam deoparte pana ii vom servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mirela0911 1

03.05.2013, 14:37

cum arata! Bravo!

gaby_duceag 1

04.05.2013, 07:28

Bravo!

adry88 1

04.05.2013, 08:32

tare buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu tarate de ovaz