Cozonac

de ionela2682 in Dulciuri, 23 Mar 2010 | 3399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1 cana lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 kg faina
  • 4 buc oua
  • 1 pahar ulei
  • 2 cani de zahar
  • pt umplutura:
  • stafide
  • rahat
  • cacao
  • zahar
  • nuci
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Se face maiaua din lapte drojdie sare si faina si se tine in loc cald pana ce-si dubleaza volumul, intre timp amestecam zaharul cu ouale si aromele pana se topeste , o adaugam peste maiaua crescuta amestecam bine si incepem framantarea adaugand treptat faina.



Cand am obtinut un aluat nici prea tare dar nici moale incepem sa adaugam ulei framantand ff bine aluatul in acelasi mod cam 30 min.



Lasam sa se odihneasca putin si incepem formarea cozonacului intinzand jumatate din aluat pe care il umplem dupa preferinta cu cacao amestecat cu ulei, rahat nuci, stafide duppa preferinta.



Punem in forme si lasam tot in loc caldut sa creascaCoacem pt inceput la tmperatura mica dupa care iutim focul, in total cam o ora, scoatem cozonacii si-i ungem cu galbenus de ou peste care adaugam nuca de cocos, zahar, sau mac. si mai dam la cuptor pt 5 min





Stim ca sunt gata cozonacii nostrii numai dupa ce trec proba scobitorii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Teo 1

23.03.2010, 22:08

ai si inceput pregatirile? cozonacul e f. frumos!

liana_geicu 1

23.03.2010, 22:25

Cozonacul tau nu arata rau deloc! as manca si eu o felie.....dar poate de Paste!

ionela2682 1

24.03.2010, 15:06

din pacate nu tin post! am vrut sa incerc faina! si vad ca-i foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello