Cozonac

de ionela2682 in Dulciuri, 23 Mar 2010 | 5647 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1 cana lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 kg faina
  • 4 buc oua
  • 1 pahar ulei
  • 2 cani de zahar
  • pt umplutura:
  • stafide
  • rahat
  • cacao
  • zahar
  • nuci
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Se face maiaua din lapte drojdie sare si faina si se tine in loc cald pana ce-si dubleaza volumul, intre timp amestecam zaharul cu ouale si aromele pana se topeste , o adaugam peste maiaua crescuta amestecam bine si incepem framantarea adaugand treptat faina.

Cand am obtinut un aluat nici prea tare dar nici moale incepem sa adaugam ulei framantand ff bine aluatul in acelasi mod cam 30 min.

Lasam sa se odihneasca putin si incepem formarea cozonacului intinzand jumatate din aluat pe care il umplem dupa preferinta cu cacao amestecat cu ulei, rahat nuci, stafide duppa preferinta.

Punem in forme si lasam tot in loc caldut sa creascaCoacem pt inceput la tmperatura mica dupa care iutim focul, in total cam o ora, scoatem cozonacii si-i ungem cu galbenus de ou peste care adaugam nuca de cocos, zahar, sau mac. si mai dam la cuptor pt 5 min


Stim ca sunt gata cozonacii nostrii numai dupa ce trec proba scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

23.03.2010, 22:08

ai si inceput pregatirile? cozonacul e f. frumos!

liana_geicu 1

23.03.2010, 22:25

Cozonacul tau nu arata rau deloc! as manca si eu o felie.....dar poate de Paste!

ionela2682 1

24.03.2010, 15:06

din pacate nu tin post! am vrut sa incerc faina! si vad ca-i foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post