Cornulete cu dulceata si nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 1 Mar 2015 | 5604 vizualizari

 

reteta de post

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de drojdie
  • 1 cana de bors
  • 1/2 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • 3 linguri zahar tos
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (in jur de 600 gr.)
  • 1/2 borcan dulceata de capsuni
  • 1/2 borcan gem de prune
  • 150 gr. nuca macinata
  • 100 gr. zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu dulceata si nuca:

Nuca se macina si se amesteca cu dulceata de capsuni si gemul de prune.


Lichefiem drojdia ci sarea si zaharul.


Peste drojdie turnam toate ingredientele lichide, apoipunem faina si framantam un aluat elastic.


Lasam aluatul la dospit pentru cel putin o ora, apoi rupem bucati de aluat pe care le intindem cu sucitoarea pe masa infainata si impartim apoi aluatul in 8 triunghiuri.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


La baza fiecarui triunghi asezam o cantitate mica de amestec de dulceturi cu nuca, rulam apoi cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la copt, folosim functia de coacere cu ventilatie si lasam cornuletele la copt cca 20-25 minute.


Asa fierbinti le pudram cu zahar si le servim dupa ce se racesc.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Criss 1

02.03.2015, 09:17

Panacris 1

03.03.2015, 08:08

mirela0911 1

03.03.2015, 13:20

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu biscuiti si mere, fara coacere