briose cu gem

de gaby_duceag in Dulciuri, 18 Dec 2009 | 4412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 7 linguri ulei
  • 200 g iaurt / lapte batut / sana
  • 350 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 80 g zahar
  • virf de cutit sare
  • 12 lingurite gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA briose cu gem:

Se amesteca ouale, uleiul si iaurtul, iar separat se amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea. Se adauga in compozitia lichida si se amesteca usor, pina la omogenizarea completa; Formele de briose se ung cu unt sau se pun forme de hirtie in fiecare, se umplu pe jumatate cu aluat, apoi se face cite o adincitura cu o lingurita umezita, se pune gemul si se adauga restul de aluat; Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu timp de 25-30 minute sau pina se rumenesc; Se racesc 10 minute in forme, apoi se scot pe un platou


sursa : gastronomie.ele.ro

 
Daca ti-a placut reteta noastra "briose cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Bucataras Dragos 1

21.12.2009, 01:20

Adinuta ai pierdut niste dezbateri culinare virtuale incredibile in care ne exprimam punctul de vedere asupra gastronomiei

Adinuta 1

21.12.2009, 01:45

dada, am vazut despre poale-n cap... adica-n brau, nu? umplute cu branza si stat la colt cu burta plina?

ionix 1

21.12.2009, 21:44

ce-as manca niste poale-n brau... o s-o sun pe bunica sa-mi dea reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de pui cu masline
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Chec cu portocale si fructe confiate, de post