briose cu gem

de gaby_duceag in Dulciuri, 18 Dec 2009 | 3906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 7 linguri ulei
  • 200 g iaurt / lapte batut / sana
  • 350 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 80 g zahar
  • virf de cutit sare
  • 12 lingurite gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA briose cu gem:

Se amesteca ouale, uleiul si iaurtul, iar separat se amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea. Se adauga in compozitia lichida si se amesteca usor, pina la omogenizarea completa; Formele de briose se ung cu unt sau se pun forme de hirtie in fiecare, se umplu pe jumatate cu aluat, apoi se face cite o adincitura cu o lingurita umezita, se pune gemul si se adauga restul de aluat; Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu timp de 25-30 minute sau pina se rumenesc; Se racesc 10 minute in forme, apoi se scot pe un platou


sursa : gastronomie.ele.ro

 
Daca ti-a placut reteta noastra "briose cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (39)

Bucataras Dragos 1

21.12.2009, 01:20

Adinuta ai pierdut niste dezbateri culinare virtuale incredibile in care ne exprimam punctul de vedere asupra gastronomiei

Adinuta 1

21.12.2009, 01:45

dada, am vazut despre poale-n cap... adica-n brau, nu? umplute cu branza si stat la colt cu burta plina?

ionix 1

21.12.2009, 21:44

ce-as manca niste poale-n brau... o s-o sun pe bunica sa-mi dea reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
CHEC CU VISINE