Cozonac aperitiv cu leurda si rozmarin

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2014 | 2617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • cca 500 gr. faina alba
  • 200 ml apa calduta
  • 100 gr. smantana
  • 15 gr. drojdie
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingurita (rasa) de sare
  • 3 linguri de ulei
  • Umplutura:
  • 1/2 legatura de leurda
  • rozmarin uscat dupa gust
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac aperitiv cu leurda si rozmarin:

Mai intai pregatim umplutura: spalam leurda in mai multe ape si o maruntim fin la robot impreuna cu rozmarinul, uleiul si sare dupa gust.

Punem intr-un castron drojdia, sarea,turmericul si zaharul si smantana (la temperatura camerei).

Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toate cantitatile trecute la ingrediente.

Din cand in cand mai adaugam cate o lingura cu ulei si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul cca 20 minute la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie.

Intindem pe masa infainata aluatul, ungem un strat de umplutura,apoi rulam aluatul ca pentru cozonac si il asezam in tava unsa cu ulei. Peste aluat ungem cu o pensula de silicon pasta de leurda, lasam inca 20 minute cozonacul la dospit,apoi dam tava in cuptorul preincalzit si lasam cozonacul la copt timp de 40 min. la temperatura de 180-200 grade pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac aperitiv cu leurda si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

marcela1979 1

09.05.2014, 06:26

super

Pushaa 1

09.05.2014, 11:06

arata bine!

laura_n 1

09.05.2014, 13:31

foarte misto! bravooo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu ton si cartofi