Saratele cu untura

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2016 | 1498 vizualizari

 

Am facut o portie de saratele care s-a dovedit a fi insuficienta, asa ca va trebui sa le repet cat de curand. Sunt excelente de rontait oricand si oriunde!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 lgt sare
  • 400 g untura
  • 2 oua
  • 50 g drojdie
  • 100 ml apa minerala
  • 2-3 lg smantana
  • 1 ou pt uns
  • 200 g cascaval Delaco DeFamilie
  • chimen macinat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu untura:

Intr-un vas se pune faina, cele 2 lgt de sare si untura. Drojdia se dizolva in apa minerala cu putin zahar si un pic de faina. Se toarna apoi peste faina, la fel si ouale batute bine. Se amesteca toate ingredientele si spre final se adauga smantana. Se framanta aluatul pana devine omogen, elastic si care se poate intinde. Se imparte in doua.

Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru intr-o foaie cu grosimea de 3-4 mm. Se unge deasupra cu oul batut bine cu putina sare, se rade deasupra cascaval, se presara chimen macinat apoi se taie in formele dorite. Eu le-am taiat betigase. La fel se procedeaza si cu restul aluatului.

Se aseaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute, pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se servesc cu mare placere atat la scoala sau la serviciu, dar mai ales in fata televizorului. :)))

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca preferati, puteti presara deasupra seminte de chimen.

2

Din cantitatea data mi-au iesit 5 tavi de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Saratele cu untura-0
Saratele cu untura-1
Saratele cu untura-2
Saratele cu untura-3
Saratele cu untura-4
Saratele cu untura-5
Saratele cu untura-6
Saratele cu untura-7
Saratele cu untura-8

COMENTARII (22)

Panacris

Panacris 1

23.01.2016, 18:39

Super buneeeee! Și la Benga, cred că ar prinde tare bineee!

Gicuta69

Gicuta69 1

25.01.2016, 08:52

Imi plac tare mult!

mihaelar63

mihaelar63 1

27.01.2016, 23:21

Berea mai lipseste )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!