Cozonac aperitiv cu leurda si rozmarin

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2014 | 713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • cca 500 gr. faina alba
  • 200 ml apa calduta
  • 100 gr. smantana
  • 15 gr. drojdie
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingurita (rasa) de sare
  • 3 linguri de ulei
  • Umplutura:
  • 1/2 legatura de leurda
  • rozmarin uscat dupa gust
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac aperitiv cu leurda si rozmarin:

Mai intai pregatim umplutura: spalam leurda in mai multe ape si o maruntim fin la robot impreuna cu rozmarinul, uleiul si sare dupa gust.


Punem intr-un castron drojdia, sarea,turmericul si zaharul si smantana (la temperatura camerei).


Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toate cantitatile trecute la ingrediente.


Din cand in cand mai adaugam cate o lingura cu ulei si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.


Lasam aluatul cca 20 minute la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie.


Intindem pe masa infainata aluatul, ungem un strat de umplutura,apoi rulam aluatul ca pentru cozonac si il asezam in tava unsa cu ulei. Peste aluat ungem cu o pensula de silicon pasta de leurda, lasam inca 20 minute cozonacul la dospit,apoi dam tava in cuptorul preincalzit si lasam cozonacul la copt timp de 40 min. la temperatura de 180-200 grade pana se rumeneste frumos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac aperitiv cu leurda si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

marcela1979 1

09.05.2014, 06:26

super

Pushaa 1

09.05.2014, 11:06

arata bine!

laura_n 1

09.05.2014, 13:31

foarte misto! bravooo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cuburi aperitiv cu ardei